La ce te ajută oţetul din cidru de mere
0Probabil îl ai şi tu în bucătărie, dar nu ştiai că oţetul din cidru de mere este util nu doar la prepararea salatelor şi murăturilor, ci şi pentru cei care suferă de hipertensiune, diabet, candidoză sau obezitate.
De-a lungul vremii, oţetul de cidru de mere a fost folosit ca leac. Se recomandă folosirea celui organic nefiltrat şi nepasteurizat. De la răceală, până la tratarea unor afecţiuni ale pielii, spre exemplu, negii, acest produs, spun anumiţi cercetători, s-a dovedit benefic.
Scade nivelul zahărului din sânge
Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, oţetul din cidru de mere are un efect antiglicemic. În acest sens, experţii explică faptul că oţetul blochează din procesul digerării amidonului, dar nu 100%, acesta prevenind ca o parte din acest amidon să nu fie metabolizat crescându-ţi glicemia. Nu toţi medicii sunt de acord cu aceast lucru şi le recomandă diabeticilor să-şi urmeze dieta impusă de specialist dar şi tratamentul adecvat. În cazul celor cu gastropareză gastrică, problemă apărută, de regulă, la bolnavii de diabet, oţetul de mere poate chiar să le înrăutăţească starea de sănătate.
Dacă ai diabet, cere neapărat sfatul medicului în legătură cu acest remediu. Alţi doctori spun că dacă vei consuma oţet de mere chiar şi diluat cu apă, creşte aciditatea la nivelul organismului, iar rinichii şi sisteml osos vor avea de suferit.
Micşorează presiunea arterială
Scade presiunea, deoarece conţine potasiu care ajută în păstrarea valorilor de sodiu în limite normale, menţinând astfel şi o tensiune normală a sângelui. Fiind bogat în magneziu, oţetul din cidru de mere ajută la relaxarea pereţilor vaselor de sânge, reducând presiunea arterială.
Află pe clicksanatate.ro cum să slăbeşti cu oţet de cidru de mere!
Aşa alegi cosmeticele pentru cadourile de Paşte!