Cafeaua cu lapte poate ajuta la combaterea inflamației. Concluzia unui studiu privind cea mai consumată băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafeaua băută de fiecare dintre noi dimineața, înainte de a ne apuca de muncă, s-ar putea să aibă beneficii antiinflamatorii deloc de neglijat. Cel puțin așa relevă un studiu recent.

FOTO food.ndtv.com

Cafeaua, care este bogată în polifenoli, luptă deja împotriva inflamației, dar poate avea un efect sporit atunci când este amestecată cu proteine ​​precum laptele.

Experții explică ce înseamnă acest studiu și cum poți obține singur beneficiile antiinflamatorii.

Mulți dintre noi nu se simt pregătiți să înfrunte o zi de muncă până când nu ne luăm doza de cofeină, iar un nou studiu a descoperit că adăugarea de lapte în cafea ar putea ajuta la combaterea inflamației.

Studiul, publicat în Journal of Agriculture and Food Chemistry, a analizat celulele pentru a vedea ce se întâmplă când polifenolii, compușii care se găsesc în mod natural în unele alimente (cum ar fi cafeaua) sunt combinați cu proteine. Având în vedere că boabele de cafea sunt pline în mod natural cu polifenoli, iar laptele conține proteine, cercetătorii au testat dacă moleculele se vor lega între ele în cafeaua cu lapte.

De fapt, moleculele s-au legat împreună și, ca rezultat, celulele expuse au fost de două ori mai eficiente în combaterea inflamației în comparație cu polifenoli singuri. Înseamnă că doar adăugând lapte în cafeaua de dimineață, îți poți ajuta, de două ori mai mult, corpul să lupte împotriva inflamației.

Ce sunt polifenolii și ce legătură au aceștia cu inflamația

Polifenolii se găsesc în multe alimente vegetale și includ flavonoide, acizi fenolici, lignani și stilbene, spun specialiștii de la Academia de Nutriție și Dietetică și membru al Prevenire Medical Review Board.

Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată

Amăruie, albă, neagră, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o delicatesă a lumii moderne, descoperită însă în urmă cu mii de ani. Desertul în fața căruia nu reziști trebuie consumat cu moderație. Mai mult, ciocolata neagră conține o substanță care ne menține sănătoși.

Ciocolata este singura sursă de polifenoli recunoscută de EFSA, precizează Mihaela Bilic, pe pagina sa de socializare. Nutriționistul ne învață și câtă ciocolată avem voie să mâncăm, fără a ne pune în pericol sănătatea.

De fapt, ciocolata a fost inclusă în categoria alimentelor-medicament de către Autoritatea Europeană de Securitate Alimentară datorită unor fitonutrienți pe care îi conține. Este vorba despre polifenoli.

Mai multe pentru tine:
SUA adaptează arme hipersonice pentru lansatoare mobile. Ce înseamnă pentru securitatea globală
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru. De ce nu e bine să atingi cuțitele în această zi
Universitatea Craiova - Metaloglobus, 0-0. Oltenii au ratat șansa de a deveni lideri în clasamentul Superligii
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Dotarea Armatei Roșii la 22 iunie 1941, în conformitate cu amintirile mareșalului G. K. Jukov
Profesoară de biologie din Iași, implicată într-un scandal uriaș. Elevii ar fi găsit imagini cu ea pe site-uri pentru adulți: „Face filme”
Nu i-a citit niciodată fiicei „Cenușăreasa”, iar acum a interzis complet internetul în casă!
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”