VIDEO CV-ul viral: trei metode ingenioase cu ajutorul cărora să te angajezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Curriculum Vitae care devine viral prezintă o serie de avantaje incontestabile, iar cel mai important dintre ele este că poate ajunge să fie vizualizat de sute de mii de oameni.

   1. Creează ceva neobişnuit

Philippe Dubost a creat un site care să ţină locul unui Curriculum Vitae, realizat după modelul Amazon.com. În rubrica destinată descrierii produsului, Dubost s-a descris pe sine, punând accentul pe propriile competenţe şi calificări. “A mai rămas unul singur pe stoc – comandă acum”, a scris el, menţionând totodată o serie de aptitudini şi cunoştinţe. Continuând în acelaşi stil, acesta a introdus inclusiv o serie de recomandări, sub forma unor citate, se arată într-un articol apărut pe site-ul rd.com.

„Philippe a contribuit întotdeauna cu idei şi perspective noi. A fost mereu dornic să ajute şi să participe. Şi-a demonstrat integritatea, pasiunea şi tenacitatea“, scrie JL Senenet, CEO la Autoreduc.

Dubost a făcut trimitere inclusiv la profilul său de pe LinkedIn, iar un eventual recrutor ar trebui să bifeze opţiunea „Adaugă în coş“ pentru a-l angaja. La numai câteva zile după ce el a creat acest site, CV-ul său a fost vizualizat de mai bine de un milion de vizitatori. 

2. Asigură-te că vei căutat

Alec Brownstein s-a promovat cu ajutorul Google Ads. Acesta a transmis astfel mesaje celor care ar fi dorit să îl cheme la un interviu. Când cineva le căuta numele pe Google, primul rezultat era solicitarea lui Brownstein: „Să te cauţi pe Google este distractiv. La fel e şi să mă angajezi pe mine“.

Planul său a funcţionat, căci a fost chemat la interviu de patru dintre cei cinci angajatori în cazul cărora a procedat astfel şi a primit oferte din partea a doi dintre ei. Şi videoclipul său, „The Google Job Experiment“, a strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube. 

 

Sursa: YouTube

3. Învaţă-ţi CV-ul să vorbească

Victor Petit a dat viaţă CV-ului său cu ajutorul unui cod QR. Recrutorul îi citeşte CV-ul, scanează codul şi  descoperă o fotografie cu Petit. În momentul în care poziţionează telefonul după cum îi este indicat, angajatorul îl poate urmări pe Petit explicând de ce merită postul.