VIDEO CV-ul viral: trei metode ingenioase cu ajutorul cărora să te angajezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Curriculum Vitae care devine viral prezintă o serie de avantaje incontestabile, iar cel mai important dintre ele este că poate ajunge să fie vizualizat de sute de mii de oameni.

   1. Creează ceva neobişnuit

Philippe Dubost a creat un site care să ţină locul unui Curriculum Vitae, realizat după modelul Amazon.com. În rubrica destinată descrierii produsului, Dubost s-a descris pe sine, punând accentul pe propriile competenţe şi calificări. “A mai rămas unul singur pe stoc – comandă acum”, a scris el, menţionând totodată o serie de aptitudini şi cunoştinţe. Continuând în acelaşi stil, acesta a introdus inclusiv o serie de recomandări, sub forma unor citate, se arată într-un articol apărut pe site-ul rd.com.

„Philippe a contribuit întotdeauna cu idei şi perspective noi. A fost mereu dornic să ajute şi să participe. Şi-a demonstrat integritatea, pasiunea şi tenacitatea“, scrie JL Senenet, CEO la Autoreduc.

Dubost a făcut trimitere inclusiv la profilul său de pe LinkedIn, iar un eventual recrutor ar trebui să bifeze opţiunea „Adaugă în coş“ pentru a-l angaja. La numai câteva zile după ce el a creat acest site, CV-ul său a fost vizualizat de mai bine de un milion de vizitatori. 

2. Asigură-te că vei căutat

Alec Brownstein s-a promovat cu ajutorul Google Ads. Acesta a transmis astfel mesaje celor care ar fi dorit să îl cheme la un interviu. Când cineva le căuta numele pe Google, primul rezultat era solicitarea lui Brownstein: „Să te cauţi pe Google este distractiv. La fel e şi să mă angajezi pe mine“.

Planul său a funcţionat, căci a fost chemat la interviu de patru dintre cei cinci angajatori în cazul cărora a procedat astfel şi a primit oferte din partea a doi dintre ei. Şi videoclipul său, „The Google Job Experiment“, a strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube. 

 

Sursa: YouTube

3. Învaţă-ţi CV-ul să vorbească

Victor Petit a dat viaţă CV-ului său cu ajutorul unui cod QR. Recrutorul îi citeşte CV-ul, scanează codul şi  descoperă o fotografie cu Petit. În momentul în care poziţionează telefonul după cum îi este indicat, angajatorul îl poate urmări pe Petit explicând de ce merită postul. 

   

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite