Uber a decis să renunţe la o funcţie de localizare controversată, prin care te putea urmări chiar şi după ce încheiai cursa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: 123RF

În cel mai nou update al aplicaţiei, Uber va renunţa la o funcţie care permite platformei să menţină serviciul de localizare activ, chiar şi după ce cobori din maşină, timp de încă cinci minute.

Schimbarea a fost confirmată de Joe Sullivan, directorul responsabil cu securitatea pasagerilor şi a şoferilor. Funcţia va dispărea la următoarea actualizare a aplicaţiei, care va ajunge pe iOS în această săptămână, urmând ca apoi să fie disponibilă şi pentru Android.

O actualizare lansată anul trecut le cerea utilizatorilor să-i permită companiei să le urmărească coordonatele geografice chiar şi atunci când nu foloseau aplicaţia. Compania s-a apărat de critici spunând că funcţia respectivă avea menirea să îi protejeze pe utilizatori şi şoferi.

Sullivan a admis că Uber nu a administrat bine situaţia şi că nu a reuşit să explice clar de ce partajarea coordonatelor geografice era în avantajul clienţilor. El a adăugat că măsura de a renunţa la această funcţie nu are legătură cu criza de management prin care trece compania, care nu mai are director executiv în acest moment.