Uber a decis să renunţe la o funcţie de localizare controversată, prin care te putea urmări chiar şi după ce încheiai cursa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: 123RF
Foto: 123RF

În cel mai nou update al aplicaţiei, Uber va renunţa la o funcţie care permite platformei să menţină serviciul de localizare activ, chiar şi după ce cobori din maşină, timp de încă cinci minute.

Schimbarea a fost confirmată de Joe Sullivan, directorul responsabil cu securitatea pasagerilor şi a şoferilor. Funcţia va dispărea la următoarea actualizare a aplicaţiei, care va ajunge pe iOS în această săptămână, urmând ca apoi să fie disponibilă şi pentru Android.

O actualizare lansată anul trecut le cerea utilizatorilor să-i permită companiei să le urmărească coordonatele geografice chiar şi atunci când nu foloseau aplicaţia. Compania s-a apărat de critici spunând că funcţia respectivă avea menirea să îi protejeze pe utilizatori şi şoferi.

Sullivan a admis că Uber nu a administrat bine situaţia şi că nu a reuşit să explice clar de ce partajarea coordonatelor geografice era în avantajul clienţilor. El a adăugat că măsura de a renunţa la această funcţie nu are legătură cu criza de management prin care trece compania, care nu mai are director executiv în acest moment.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite