Motorola lansează Moto Secure, o aplicație pentru siguranță crescută pe smartphone

0
Publicat:

Motorola a lansat serviciul Moto Secure App, ce oferă un plus de siguranță utilizării dispozitivelor mobile atât online, cât și offline. Este un serviciu gratuit oferit tuturor clienților Motorola ce dețin sau vor deține un telefon cu Android 13 sau versiuni ulterioare.

moto G73 5G.

Produsă de Thinkshield, Moto Secure App este destinația pentru toate funcțiile importante de securitate și confidențialitate ale dispozitivului. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot verifica și controla rapid nivelul de securitate al smartphone-ului lor, având acces ușor la toate aplicațiile și setările Android și la cele produse de Motorola.

Pe lângă accesul rapid la controalele de confidențialitate și la funcțiile de securitate, aplicația Moto Secure vine cu noi măsuri de protejare, concepute pentru a oferi utilizatorilor mai multă siguranță:

  • Adăugați un nivel suplimentar de protecție a informațiilor și aplicațiilor prin ascunderea anumitor date și fișiere în Secure Folder, protejat cu un PIN. Pentru și mai multă confidențialitate, cu Secure Folder, utilizatorii au opțiunea de a activa Disguided Mode, care le permite ascunderea aplicațiilor prin înlocuirea cu alte pictograme și opțiuni de nume. Acest lucru este util în special pentru a ascunde informațiile personale, cum ar fi aplicațiile financiare, portofelele digitale, aplicațiile de cumpărături sau conturile de e-mail, în spatele unei pictograme și etichete discrete.
  • Indiferent dacă sunt în deplasare sau se află într-o locație publică, utilizatorii pot minimiza riscurile de conectare la rețele publice Wi-Fi și celulare cu Network Protection. Prin activarea funcției Network Protection, aceștia vor fi notificați automat dacă este detectată o problemă de securitate legată de un hotspot sau de Wi-Fi. În plus, funcția poate opri anumite aplicații să folosească conexiuni deschise și poate preveni atacurile de tip spoofing prin blocarea conexiunilor 2G.
  • Lock Screen Security permite utilizatorilor să controleze toate opțiunile de blocare a ecranului. De exemplu, există situația ca o persoană care fură telefonul cuiva să închidă pur și simplu rețeaua mobilă sau Wi-Fi, împiedicând utilizatorul să își găsească dispozitivul pierdut. Acum, prin activarea funcției Lock Screen Security, utilizatorii pot menține controlul și pot elimina posibilitatea altcuiva de a opri rețeaua mobilă sau Wi-Fi fără a debloca telefonul.
  •  PIN Pad Scramble amestecă cifrele ecranului de intrare al unui dispozitiv, astfel încât acesta să poată fi deblocat fără riscul ca privirile indiscrete să memoreze modelul tastelor apăsate.  
  • Privacy Dashboard oferă o imagine de ansamblu clară și detaliată a aplicațiilor care au accesat calendarul, contactele, fișierele, camera foto, microfonul și locația unui utilizator în ultimele 24 de ore. De asemenea, consumatorii pot gestiona permisiunile aplicațiilor, pot actualiza setările de securitate și pot schimba comenzile de confidențialitate direct din aplicația Moto Secure.

Noua aplicație Moto Secure este disponibilă acum pe Lenovo ThinkPhone de la Motorola, moto g73 5G și moto g53 5G. În continuare, aplicația va fi disponibilă pe dispozitivele Motorola care acceptă Android 13 sau o versiune ulterioară.