La Adevărul Live cu şeful MasterCard România despre plata contactless şi cum a ajuns la cele mai cunoscute festivaluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Adevărul Live, am discutat cu şeful MasteCard pe România despre plăţile "fără atingere" şi despre festivalurile la care participanţii au ajuns să plătească fără cash.

Cosmin Vladimirescu, şeful MasterCard pe România, a venit la Adevărul Live pentru a discuta despre plăţile contactless, noile tehnologii de plată electronică, dar şi cum a ajuns compania să rezolve una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte plata cu cardul sau online: educaţia utilizatorilor.

„Cea mai mare este educaţia, iar reticenţa este motivată de puterea obişnuiţei. Aceasta îşi găseşte rădăcinile în sute de ani de plată prin bani fizici, monede sau bancnote. E greu să introduci schimbarea într-un sistem atât de uzitat“, declara Vladimirescu în urmă cu doi ani într-un interviu acordat "Adevărul".

Anul acesta, împreună cu festivalurile TIFF, Electric Castle şi ShortsUP, MasterCard a promovat plata contactless la casele de bilete şi punctele de food & drinks al celor mai mari evenimente din ţară, fiind printre iniţiatorii acestei tehnologii în România. Astfel, compania a oferit utilizatorilor de carduri o experienţă de cumpărat mai simplă şi mai rapidă, facilitând accesul la filmele, concertele şi activităţile pregătite de organizatori.

Înregistrarea integrală a emisiunii este disponibilă mai jos.