Google Glass: Eric Schmidt, preşedintele Google, găseşte drept ciudată interacţiunea cu gadgetul companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Glass sunt ochelarii inteligenţi pe care compania americană i-a dezvoltat. FOTO Adevărul

Google Glass este un gadget pe care îl controlezi cu comenzi vocale, dar Eric Schmidt, preşedintele Google, consideră că să faci asta e tare ciudat şi uneori chiar nepotrivit.

Apple a pariat în 2007 pe iPhone, Google pariază pe Glass în 2014, anul în care acesta va ajunge pe piaţă potrivit ultimelor declaraţii ale preşedintelui companiei. Tot acesta consideră că e tare ciudat să interacţionezi cu aceşti ochelari prin comenzi vocale, scrie o nouă etichetă socială pentru astfel de gadgeturi.

„Sunt locuri în care este evident că Google Glass este nepotrivit", a mai spus Eric Schmidt. Cât despre strategia de viitor, anul 2014 este cel potrivit pentru ochelari, deoarece dată fiind inovaţia pe care o aduce s-ar putea să întâmpine o opoziţie serioasă în introducerea pe scară mare. „Este mereu mai uşor să dezvoltăm proiectul în viitor", a afirmat Schmidt.

Tot din sfera Google Glass, „The New York Times" devine prima mare publicaţie care îşi oferă conţinutul prin noul gadget al companiei Google. Există o pagină dedicată acestor ochelari. Înainte de accesarea conţinutului, utilizatorii trebuie să ofere câteva permisiuni aplicaţiei, cum ar fi accesarea datelor de localizare sau a datelor de bază ale contului Google. Este la fel ca o aplicaţie de Android, doar că informaţia este prezentată altfel.

Mai jos sunt disponibile câteva fotografii cu modul în care conţinutul este prezentat pe Google Glass (galeria completă este pe site-ul The Verge). Demonstraţia a fost făcută de NYTimes la începutul lunii martie, la evenimentul SXSW din SUA.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.