Google Glass recunoaşte un gest interesant: faci cu ochiul şi faci poză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochelarii Google Glass ar putea recepţiona făcutul cu ochiul. FOTO Engadget
Ochelarii Google Glass ar putea recepţiona făcutul cu ochiul. FOTO Engadget

În acest moment, pentru a face o poză cu Google Glass trebuie să îi spui cu verb şi predicat acest lucru. Totuşi, Google ar putea introduce un gest prin care să poţi captura un moment în linişte.

Pentru primii oameni care au primit Google Glass, fotografiile se pot realiza doar dacă spun: „OK, Glass, take a picture“. Asta presupune însă că nu poţi face o poză atunci când nu poţi vorbi, un lucru de care se poate să se fi temut câţiva dezvoltatori. Google a gândit deja o rezolvare şi presupune să faci o poză atunci când faci cu ochiul, scrie ArsTechnica.

image

Aplicaţia MyGlass este deja implementată în ochelari şi controlează SMS-urile şi adaugă capacităţi de localizare prin GPS, iar interceptarea clipitului ochilor va fi o nouă funcţie pentru aceasta. În codul acestei aplicaţii au fost descoperite câteva linii de instrucţiuni, printre care „EYE_GESTURES_WINK_TAKE_PHOTO“. Asta nu înseamnă neapărat că în final acesta va fi modul silenţios în care vei putea face poze, dar că Google a găsit această abordare drept facilă pentru a nu le comanda ochelarilor cu vocea.

Este clar că Google Glass se va axa foarte mult pe ideea de interacţiune prin gesturi pe care camera ochelarilor să le recepţioneze. Este posibil ca realizarea unei fotografii să se facă şi în alte moduri decât printr-o comandă vocală, iar făcutul cu ochiul ar putea deveni în viitor un gest pe cât de banal este şi clipitul.

Primul interviu video realizat cu Google Glass, ochelarii inteligenţi de la Google

Ochelarii Google au ajuns deja la primii dezvoltatori şi până în iarnă nu vor fi disponibili altor oameni. Atunci este programată lansarea oficială la un preţ de aproximativ 1.000 de dolari. Ochelarii Google Glass au fost deja folosiţi pentru a realiza un interviu de către Robert Scoble, un blogger american, şi acesta poate fi vizionat mai jos. Vocea interlocutorului nu se aude prea bine, dar per total este o experienţă interesantă.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite