Google Glass: Eric Schmidt, preşedintele Google, găseşte drept ciudată interacţiunea cu gadgetul companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Glass sunt ochelarii inteligenţi pe care compania americană i-a dezvoltat. FOTO Adevărul
Google Glass sunt ochelarii inteligenţi pe care compania americană i-a dezvoltat. FOTO Adevărul

Google Glass este un gadget pe care îl controlezi cu comenzi vocale, dar Eric Schmidt, preşedintele Google, consideră că să faci asta e tare ciudat şi uneori chiar nepotrivit.

Apple a pariat în 2007 pe iPhone, Google pariază pe Glass în 2014, anul în care acesta va ajunge pe piaţă potrivit ultimelor declaraţii ale preşedintelui companiei. Tot acesta consideră că e tare ciudat să interacţionezi cu aceşti ochelari prin comenzi vocale, scrie o nouă etichetă socială pentru astfel de gadgeturi.

„Sunt locuri în care este evident că Google Glass este nepotrivit", a mai spus Eric Schmidt. Cât despre strategia de viitor, anul 2014 este cel potrivit pentru ochelari, deoarece dată fiind inovaţia pe care o aduce s-ar putea să întâmpine o opoziţie serioasă în introducerea pe scară mare. „Este mereu mai uşor să dezvoltăm proiectul în viitor", a afirmat Schmidt.

Tot din sfera Google Glass, „The New York Times" devine prima mare publicaţie care îşi oferă conţinutul prin noul gadget al companiei Google. Există o pagină dedicată acestor ochelari. Înainte de accesarea conţinutului, utilizatorii trebuie să ofere câteva permisiuni aplicaţiei, cum ar fi accesarea datelor de localizare sau a datelor de bază ale contului Google. Este la fel ca o aplicaţie de Android, doar că informaţia este prezentată altfel.

Mai jos sunt disponibile câteva fotografii cu modul în care conţinutul este prezentat pe Google Glass (galeria completă este pe site-ul The Verge). Demonstraţia a fost făcută de NYTimes la începutul lunii martie, la evenimentul SXSW din SUA.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite