Cum să traduci instant ceea ce vezi: Instant Camera Translation de la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţia Google Translate permite traducerea instantanee cu ajutorul camerei telefonului, o funcţionalitate extrem de utilă, pe care o poţi folosi foarte des atunci când călătoreşti.

Un mod intuitiv şi simplu de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi - de la semne şi anunţuri la meniuri sau etichete ale produselor.

Google a anunţat o nouă versiune îmbunătăţită a acestei funcţii. Instant Camera Translation funcţionează acum pentru mai mult de 80 de limbi, printre care şi română. În plus, traducerea funcţionează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară şi română (până în prezent, funcţiona numai ăn pereche cu limba engleză).

Instant Camera Translation merge online sau offline, dar şi cu opţiunea „auto detect” - nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă. Diferenţa dintre cele două moduri este că, atunci când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia „neural machine translation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Când telefonul nu este conectat la internet, se foloseşte de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a realiza traducerea.

Pentru a folosi Instant Camera Translation, căutaţi butonul „Cameră foto” din meniul principal al aplicaţiei Google Translate. Versiunea îmbunătăţită este disponibilă în aplicaţie atât pe Android, cât şi pe iOS.