15% din traficul total de internet din lume este consumat zilnic doar pe Netflix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Netflix este pionierul serviciilor de streaming on-demand (la cerere), compania americană fiind cea care a pus bazele unei industrii care a ajuns să valoreze sute de miliarde de dolari, şi care a angrenat cei mai mari jucători de pe piaţa globală de entertainment, printre care şi marile studio-uri de la Hollywood.

Succesul Netflix s-a datorat, în principal, metodei de vizionare prin intermediul unui abonament lunar, care îţi dă acces la o gamă largă de filme, seriale şi documentare pe care le poţi urmări pe orice fel de dispozitiv.

Se pare că lumea foloseşte Netflix chiar mai mult decât s-ar aştepta oficialii companiei americane, platforma de streaming fiind responsabilă de nu mai puţin de 15 procente din traficul global de internet.

Nici măcar YouTube nu se poate lăuda cu o astfel de cifră, chiar dacă acesta este prezent pe piaţă de dinainte să apară Netflix. Site-ul deţinut de Google reprezintă 11,4% din traficul total de internet. De asemenea, nu numai că Netflix este lider incontestatbil, însă procentul de trafic pare să fie în creştere, notează portalul Fast Company.