Ruşii vor să creeze arca lui Noe: Cum plănuiesc ei să salveze tot ce e pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia vrea să colecteze cât mai multe mostre de ADN.

Arca lui Noe este un mit creştin, dar ruşii vor să pună în aplicare acel plan. Au însă o strategie diferită şi nu vor să salveze toate animalele lumii.

Pornind de la un buget imens şi o ambiţie incomensurabilă, Rusia a iniţiat un proiect pentru colectarea ADN-ului tuturor fiinţelor de pe mapamond.

Acidul dezoxiribonucleic sau ADN este numele substanţei care stă la baza codului genetic al fiecăruia dintre noi. De asemenea, tot ADN-ul se regăseşte în fiecare fiinţă de pe Pământ. Pornind de la această premisă şi lăsând la o parte faptul că există deja colecţii foarte stufoase de ADN-uri la diferite instituţii din lume, ruşii s-au ambiţionat să creeze o arcă modernă a lui Noe.

Această iniţiativă un pic ciudată, de a reconstitui arca lui Noe este readusă în discuţie în secolul 21 de către Rusia. Mai precis, este vorba de Universitatea de Stat de la Moscova. Respectiva instituţie a iniţiat un proiect pentru colectarea şi depozitarea tuturor genelor ADN de la toate fiinţele care au existat vreodată sau continuă să existe în diverse colţuri alei planetei noastre.

<a href="http://playtech.ro/2014/rusia-vrea-sa-creeze-arca-lui-noe-sub-forma-de-adn-uri/" target="_blank" rel="nofollow">Află de la Playtech totul despre planul ruşilor</a>