Carnea viitorului. Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea viitorului este produsă în laborator nu mai vine de la abator. O firmă din Israel pretinde că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător.

„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef, potrivit digi24. Bucătarul a gătit această friptură, dar mai întâi a pregătit garniture şi sosurile.

Fâşiile de carne sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia.

Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite şi crescute pentru a produce ţesut muscular.

„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.

Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.

Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”