Relatarea supravieţuitorului unui accident de avion cu 62 de morţi: „O aură luminoasă se ridica din trupurile celor morţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul  Singapore Airlines după accidentul din 2000. FOTO imgur.com

Supravieţuitorul unui accident aviatic a povestit clipele de groază prin care a trecut după ce zborul Singapore Airlines, cu numărul 006, s-a sfârşit tragic. Din cele 158 de persoane aflate la bord, 62 şi-au pierdut viaţa, el numărându-se printre cei 96 de oameni care au scăpat din infern. Producător muzical de profesie, John Diaz a uimit o lume întreagă când a dezvăluit lucrurile incredibile la care a fost martor.

John Diaz se afla în octombrie 2000 în avionul Singapore Airlines care trebuia să-l ducă acasă în siguranţă, la fel ca pe toţi ceilalţi pasageri din cursa 006. Deşi începuse o ploaie torenţială şi vântul sufla puternic, avionul a primit permisiunea de zbor, iar dezastrul a avut loc înainte ca aeronava să decoleze. Avionul a explodat după ce a făcut o manevră greşită şi s-a izbit de mai mulţi parapeţi din beton şi de echipamente de construcţie. 

La câţiva ani după accidentul în care şi-au pierdut viaţa 62 din cei 158 de pasageri, John Diaz a povestit în celebra emisiune "The Oprah Winfrey Show" ororile pe care le-a văzut în acea zi fatidică. 

"Peste tot erau jeturi de combustibil care împroşcau oamenii de parcă era napalm. Orice sau pe oricine loveau – obiect sau persoană – lua foc imediat, ca o torţă. Arăta ca un fel de Infern al lui Dante, cu oameni încă legaţi în centuri, pe scaune, care ardeau”, a declarat acesta. Diaz a reuşit să scape din flăcări, dar în mijlocul haosului a observat ceva ciudat care se întâmpla cu pasagerii care muriseră. 

Părea că o aură luminoasă se ridica din trupurile celor morţi. Unele erau mai luminoase decât altele. M-am gândit că unele erau mai strălucitoare decât altele în funcţie de cum îşi trăise fiecare viaţa, a rememorat acesta, citat de Huffington Post. 

Tragedia, dar mai ales lucrurile inexplicabile pe care le-a văzut în ziua aceea au avut un impact profund asupra lui. „M-a făcut să privesc în alt mod spiritualitatea, pentru că acum cred că viaţa continuă şi după moarte”, a mărturisit Diaz.

Producătorul muzical a avut probleme medicale grave după accident. Avea dureri groznice în zona picioarelor şi, din cauza calmantelor puternice pe care le lua constant, a devenit dependent de medicamente. Aşa a ajuns consumator de droguri şi chiar a fost arestat în 2010, în Tijuana, Mexic, după ce a fost prins în timp ce cumpăra medicamente ilegale. A stat trei luni într-o puşcărie mexicană, apoi a fost trimis în SUA. 

Când simţea că viaţa sa începe să intre pe un făgaş normal, Diaz a primit o veste care l-a trimis pe culmile disperării: a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară cronică. Astăzi, supravieţuitorul accidentului aviatic luptă din nou pentru viaţa sa. Face chimioterapie şi speră ca tratamentul să-i prelungească viaţa cât mai mult. În prezent, locuieşte la Los Angeles alături de soţia sa, cu care este căsătorit de 20 de ani.