Magazinele de haine promovează anorexia cu manechine foarte slabe în vitrine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva luni după ce reprezentanţii brandului italian de lenjerie La Perla şi-au cerut scuze după ce au expus în vitrine manechine de plastic foarte slabe, un alt magazin stârneşte controverse din acelaşi motiv.

În ultimii ani, industria modei a făcut paşi importanţi în promovarea femeilor cu o siluetă sănătoasă, în detrimentul celor anorexice. Câţiva designeri, printre care şi Jean Paul Gaultier, au avut curajul să aducă pe podium modele plinuţe, iar magazine precum Debenhams au pus în vitrine manechine de plastic cu forme generoase.

Cu toate acestea, există în continuare branduri care promovează femeia anorexică drept model de frumuseţe feminină. Recent, magazinul Primark din Glasgow, Scoţia, a expus în vitrine manechine de plastic foarte slabe, stârnind un val de nemulţumiri printre cumpărători.

Mel Fraser, una dintre clientele magazinului, a fotografiat un manechin anorexic şi a postat imaginea pe Twitter, stârnind controverse printre utilizatorii reţele sociale. Aceştia l-au catalogat drept „şocant“, „dezgustător“ sau „înfiorător“. Manechinul poartă pantaloni cu imprimeuri şi un sutien, are o siluetă scheletică, iar coastele sunt ieşite în relief.

Manechinul expus de brandul de lenjerie de lux La Perla, din New York

Femeia care l-a fotografiat a trimis imaginea reprezentanţilor magazinului şi i-a rugat să nu mai promoveze o imagine total nesănătoasă, care le împinge pe femei să se înfometeze şi să devină anorexice pentru a se alinia acestor standarde de frumuseţe. Reprezentanţii magazinului au promis că vor schimba manechinele din vitrine.    

Scandalul vine la câteva luni după ce un alt magazin, La Perla, a îmbrăcat câteva manechine anorexice cu lenjeria de lux pe care o comercializează. Magazinele Gap şi Zara au stârnit şi ele controverse în trecut, după ce au expus în vitrime manechine foarte slabe.

Mai multe pentru tine:
Viața de film a lui Jean Constantin, nemuritorul actor care a murit în urmă cu 14 ani: „Pe toată America nu dau eu Constanța mea“ VIDEO
Donald Trump, huiduit la Convenția națională a libertarienilor. „Dacă nu eram libertarian, acum sunt ”, a spus candidatul republican pentru Casa Albă
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Oficiali ONU estimează că 670 de persoane au fost îngropate într-o alunecare de teren în Papua Noua Guinee
INTERVIU Conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie la SANADOR: „Prostata poate fi un prieten, dar și un dușman dacă nu o investigăm“
Doi copii şi mama lor din Vaslui, arşi de flacăra produsă de o instalaţie cu care tatăl pârlea porcul în bătătură
Raluca Bădulescu, datorii la întreținere. „Viciul” care a adus-o în această situație : „Pe zi umblu mascată”
Schimbările ce vor avea lor din luna iulie pentru asociațiile de proprietari. Semnătura de care vor avea neapărat nevoie începând cu această dată
Lucrările la Canalul Siret-Bărăgan încep în septembrie. Barbu: Nici înainte de 89 nu s-a irigat pe trei milioane de hectare
Alimentul care îți schimbă fizionomia: de ce apar erupții cutanate, roșeață și umflături
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”