Angajatul unui local de kebab dezvăluie ce se întâmplă cu carnea de doner după ora închiderii. Ce fac cele mai multe localuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al unui local de kebab răspunde la unul dintre marile mistere ale vieții noastre: ce se întâmplă cu carnea de doner rămasă la sfârșitul zilei?

Dilemele cărnii de kebeb: se aruncă, se păstrează sau se congelează? foto arhiva Adevărul

Deja știm că nu mergem la un magazin de kebab pentru a consuma cea mai bună carne, și probabil este nu este foarte bine să ne gândim prea mult la carnea tăiată de pe rotisor care ajunge în farfuria sau în chifla noastră.

Britanicii curioși și-au pus întrebări cu privire la soarta cărnii de kebab și au primit răspunsul de la cineva care „a lucrat într-un local de kebab timp de ani de zile” și a răspuns la această dilemă pe Reddit, citat de Lad Bible.

Majoritatea magazinelor de kebab consumă toată carnea, și sunt pun carne nouă aproape de sfârșitul nopții”, spune acesta.

Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt”, mai spune el.

Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”, mai dezvăluie fostul angajat.

A doua zi când vii la muncă, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea, și orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi. Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată, iar dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții”, descrie el procesul de păstrare a cărnii.

Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, spune fostul angajat.

Alții au confirmat acest răspuns, spunând că unele localuri o țin în frigider până a doua zi, dar în general grămada de carne doner este înfășurată peste noapte, iar a doua zi unul sau două straturi de la partea de sus vor fi îndepărtate.

Altcineva a spus că „cei leneși o lasă afară”, în timp ce loaclurile de kebab care se respectă „o lasă să se răcească, o înfășoară în folie de plastic și o congelează”.

Regulile oficiale spun că poți lăsa carnea să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră, să tai și să arunci toată carnea gătită (grămada va fi încă crudă în mijloc) și apoi să o pui în frigider sau în congelator. Orice carne care are două zile ar trebui aruncată.

Mai multe pentru tine:
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Cine este Cristian Rizea, cel din cauza căruia Dan Capatos ar fi fost dat afară de la Antena Stars. Fostul politician a fost implicat în mai multe scandaluri
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC