Angajatul unui local de kebab dezvăluie ce se întâmplă cu carnea de doner după ora închiderii. Ce fac cele mai multe localuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al unui local de kebab răspunde la unul dintre marile mistere ale vieții noastre: ce se întâmplă cu carnea de doner rămasă la sfârșitul zilei?

Dilemele cărnii de kebeb: se aruncă, se păstrează sau se congelează? foto arhiva Adevărul

Deja știm că nu mergem la un magazin de kebab pentru a consuma cea mai bună carne, și probabil este nu este foarte bine să ne gândim prea mult la carnea tăiată de pe rotisor care ajunge în farfuria sau în chifla noastră.

Britanicii curioși și-au pus întrebări cu privire la soarta cărnii de kebab și au primit răspunsul de la cineva care „a lucrat într-un local de kebab timp de ani de zile” și a răspuns la această dilemă pe Reddit, citat de Lad Bible.

Majoritatea magazinelor de kebab consumă toată carnea, și sunt pun carne nouă aproape de sfârșitul nopții”, spune acesta.

Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt”, mai spune el.

Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”, mai dezvăluie fostul angajat.

A doua zi când vii la muncă, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea, și orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi. Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată, iar dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții”, descrie el procesul de păstrare a cărnii.

Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, spune fostul angajat.

Alții au confirmat acest răspuns, spunând că unele localuri o țin în frigider până a doua zi, dar în general grămada de carne doner este înfășurată peste noapte, iar a doua zi unul sau două straturi de la partea de sus vor fi îndepărtate.

Altcineva a spus că „cei leneși o lasă afară”, în timp ce loaclurile de kebab care se respectă „o lasă să se răcească, o înfășoară în folie de plastic și o congelează”.

Regulile oficiale spun că poți lăsa carnea să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră, să tai și să arunci toată carnea gătită (grămada va fi încă crudă în mijloc) și apoi să o pui în frigider sau în congelator. Orice carne care are două zile ar trebui aruncată.

Mai multe pentru tine:
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Dieta lui Marilyn Monroe: „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare“
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
„Renunță la stilist!” Robbie Margot, atacată de fani după ce s-a prezentat pe covorul roșu aproape goală!
Moarte suspectă a unui magnat rus cu contracte cu armata rusă. Este al 20-lea manager de top care își pierde viața
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile