Porţi deschise la Opera Naţională Bucureşti, pe 9 şi 11 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera Naţională Bucureşti îşi va deschide porţile, pe 9 şi 11 mai, pentru un program de evenimente şi activităţi educaţionale gratuite, menite să ofere publicului larg - copii şi adulţi deopotrivă - oportunitatea de a descoperi, în compania artiştilor instituţiei, parte din tainele scenei lirice.

Participanţii vor putea opta pentru ateliere de creativitate având la bază tehnici specifice meseriilor şi artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului "Lacul lebedelor" sau o lecţie deschisă de canto, cu participarea unui grup din cadrul Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti. Publicul va avea şi oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al instituţiei, având acces atât în foaierele şi sala de spectacol a instituţiei, cât şi în partea nevăzută a teatrului, în culise şi săli de repetiţie.

Organizată pentru prima dată în anul 2007, de către Opera Europa, principala organizaţie dedicată companiilor profesioniste de operă, şi RESEO (Reţeaua europeană pentru educaţie în operă şi balet), această iniţiativă a porţilor deschise reuneşte în 2014, cu ocazia celei de-a 8-a ediţii, peste 90 de companii de operă din 23 de ţări. Opera Naţională Bucureşti este membră a reţelei Opera Europa şi este singura insituţie lirică din România care participă la acest program.

Accesul la evenimente este liber, în baza înscrierii prealabile şi a confirmării din partea organizatorilor.

Mai multe pentru tine: