Ce lucruri ne fac viaţa mai frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O simplă îmbrăţisare din partea celui drag te poate face să te simţi mai calm. FOTO Shutterstock

Te-ai întrebat poate de multe ori ce lucruri mărunte te fac să te simţi fericit dintr-o dată şi să simţi că lumea toată este a ta. Şi nu vorbesc aici de acele lucruri scrise cu majuscule: iubirea, nuntă, naşterea unui copil, aniversările căsătoriei...Vorbesc de cele mărunte...Oare care sunt ele?

O ceaşcă fierbinte de cafea

Nimic nu te face să te răsfeţi mai mult dimineaţa devreme ca o ceaşcă de cafea aromată şi dulce-amăruie. O savurezi la fiecare înghiţitură, gândindu-te la ziua care te aşteaptă. De ce te simţi aşa de bine după ce ai băut-o? Deoarece cafeina protejează şi stimulează nivelul serotoninei şi dopaminei din creier. Aceşti doi hormoni dau organismului senzaţia de bine şi menţin în stare de activitate şi vigilenţă a sistemului nervos.

Sărutul şi îmbrăţişarea celui iubit

Când soţul sau soţia te sărută şi te îmbrăţişează, te simţi dintr-o dată mai calm. Parcă grijile se risipesc şi ai sentimentul că orice s-ar întâmpla eşti în siguranţă, în braţele celui pe care-l iubeşti. Oare de ce te simţi aşa de bine după un sărut şi o îmbrăţişare? Deoarece în aceste situaţii se declanşează în creier un proces chimic ce scade nivelul cortizolului, supranumit nivelul stresului şi creşte nivelul oxitocinei, hormonul responsabil cu plăcerea sexuală.

O faptă bună

„Dăruind, vei dobândi!” spune o veche zicală creştină şi nu e mai frumos decât o faptă bună. Un ajutor dat celui de lângă tine sau unui străin, atunci când el are mai mare nevoi de tine. O portocală dată unui copil cerşetor de pe stradă. Un sandviş cald, dat unui bătrân ce stă la colţ de stradă în fiecare zi.

Citeşte continuarea articolului, pe clicksănătate.ro.