Secretul celui mai bun sos libanez de usturoi. Conţine un ingredient surprinzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sosul libanez de usturoi e fin şi cremos FOTO Shutterstock

Bucătăria libaneză cucereşte pe oricine, poate de aceea este atât de populară şi în România. Mâncare proaspătă, gătită pe loc, salate, frigărui, sosuri, legume, verdeţuri, condimente, arome, prospeţime toate acestea se regăsesc în delicioasele preparate din gastronomia libaneză. Iar sosul de usturoi este un preparat celebru: cremos, fin, onctuos, pur şi simplu de neuitat.

Când vorbim despre mâncare libaneză, ne ducem imediat cu gândul la humus, tabouleh şi falafel, însă bucătăria acestei ţări cuprinde mult mai multe preparate delicioase.

Prospeţimea e cuvântul definitoriu, căci libanezii rareori mănâncă aceleaşi mâncăruri a doua zi. Preparatele sunt gătite zilnic, din ingrediente proaspete, legume şi fructe abia culese, animale sacrificate ritualic în ziua respectivă. Leguminoase precum năut, fasole, linte, bob sunt consumate foarte des, în humus sau în diferite alte mâncăruri.

Iar multe dintre preparatele din carne sunt servite cu celebrul sos tradiţional de usturoi (toum), cremos ca o maioneză, nu foarte puternic, aromat cât trebuie. De fapt, în mod paradoxal, în acest sos intră mult mai puţin usturoi decât ne-am aştepta, iar ingredientul special e altul. Acest sos poate fi mâncat cu aproape orice fel de friptură la cuptor (pui, porc, vită), cu carne friptă sau alături de cartofi prăjiţi sau legume la grătar.

Află aici cum se prepară sosul libanez de usturoi şi ce ingredient îi dă textura specială.

Mai multe pentru tine:
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă