Secretul celui mai bun sos libanez de usturoi. Conţine un ingredient surprinzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sosul libanez de usturoi e fin şi cremos FOTO Shutterstock

Bucătăria libaneză cucereşte pe oricine, poate de aceea este atât de populară şi în România. Mâncare proaspătă, gătită pe loc, salate, frigărui, sosuri, legume, verdeţuri, condimente, arome, prospeţime toate acestea se regăsesc în delicioasele preparate din gastronomia libaneză. Iar sosul de usturoi este un preparat celebru: cremos, fin, onctuos, pur şi simplu de neuitat.

Când vorbim despre mâncare libaneză, ne ducem imediat cu gândul la humus, tabouleh şi falafel, însă bucătăria acestei ţări cuprinde mult mai multe preparate delicioase.

Prospeţimea e cuvântul definitoriu, căci libanezii rareori mănâncă aceleaşi mâncăruri a doua zi. Preparatele sunt gătite zilnic, din ingrediente proaspete, legume şi fructe abia culese, animale sacrificate ritualic în ziua respectivă. Leguminoase precum năut, fasole, linte, bob sunt consumate foarte des, în humus sau în diferite alte mâncăruri.

Iar multe dintre preparatele din carne sunt servite cu celebrul sos tradiţional de usturoi (toum), cremos ca o maioneză, nu foarte puternic, aromat cât trebuie. De fapt, în mod paradoxal, în acest sos intră mult mai puţin usturoi decât ne-am aştepta, iar ingredientul special e altul. Acest sos poate fi mâncat cu aproape orice fel de friptură la cuptor (pui, porc, vită), cu carne friptă sau alături de cartofi prăjiţi sau legume la grătar.

Află aici cum se prepară sosul libanez de usturoi şi ce ingredient îi dă textura specială.

Mai multe pentru tine:
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”
Acuzații de malpraxis la Spitalul din Sinaia, după ce o pacientă ar fi intrat în comă după o operație ușoară. Cine este medicul care a operat-o
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Maia Sandu: Republica Moldova este pregătită să treacă la următoarea etapă de negocieri cu UE, dar procesul este blocat de refuzul Ungariei în raport cu Ucraina
Profesoară de biologie din Iași, implicată într-un scandal uriaș. Elevii ar fi găsit imagini cu ea pe site-uri pentru adulți: „Face filme”
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru. De ce nu e bine să atingi cuțitele în această zi
Nu i-a citit niciodată fiicei „Cenușăreasa”, iar acum a interzis complet internetul în casă!
Excremente umane vechi de 1.300 de ani, analizate de oamenii de știință