Reţetă de drob de miel cu smântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta de drob de miel cu smântână poate fi alegerea ideală pentru cei care vor să schimbe puţin meniul de Paşte, dar fără să renunţe de tot la preparatele tradiţionale. Drobul de miel cu smântână reprezintă un preparat fin din organele animalului a căror savoare este spornită de verdeaţa tocată.

Drobul de miel este un aperitiv care se pregăteşte în mod tradiţional de sărbătorile pascale, mielul sacrificat simbolizând jertfa lui Hristos pentru mântuirea oamenilor. Pentru că gospodinele se gândesc deja la ce vor pune pe masa de Paşte, vă prezentăm o delicioasă reţetă de drob de miel cu smântână.

Reţetă de drob de miel cu smântână: preparat tradiţional pentru masa de Paşte 

Drobul este un preparat care nu lipseşte de pe mesele credincioşilor ortodocşi de Sărbătoarea Paştelui. În lume există mai multe preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoţian. Una dintre diferenţele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie şi nu conţine o cantitate prea mare de verdeţuri, cum se întâmplă cu drobul românesc.

Reţetă de drob de miel cu smântână. Ingrediente

500 g măruntaie (inimă, ficat, plămâni, rinichi)
prapur
2 ouă
1 felie de pâine
1 lingură smântână
1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
2 fire de ceapă verde
sare
piper
1 lingura untură

Reţetă de drob de miel cu smântână. Mod de preparare

Măruntaiele fierte se trec prin maşina de tocat carne, apoi se adaugă ouăle, miezul de pâine înmuiat în puţin lapte, sarea şi piperul, smântâna, verdeaţa tocată (mărar, pătrunjel şi ceapa verde). Se spală prapurul bine, în mai multe ape, apoi se unge cu puţină untură o tavă/formă pentru chec cu marginile joase. Se întinde prapurul în tavă/formă astfel încât să rămână destul de mult şi pe margini, pentru ca surplusul să fie întors peste umplutură.

Umplutura se aşază peste prapur în tavă/formă pentru chec, după care se nivelează cu o lingură ca să fie stratul de aceeaşi grosime. Se întorc marginile prapurului deasupra umpluturii şi se coace la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

Odată ce aţi urmat paşii reţetei de drob de miel cu smântână până la final, preparatul de Paşte este gata de servit!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Mai multe pentru tine:
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”