Prajitură cu cremă de ciocolată albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitură cu cremă de ciocolată albă FOTO miremirc.ro

O prăjitură rapidă şi uşor de realizat, prăjitura cu cremă de ciocolată albă poate satisface până şi cea mai pofticioasă persoană.

Blat cacao:

6 ouă

150 g zahăr

200 g făină

1 plic praf de copt (10 g)

40 ml ulei

40 ml apă rece

3 lg pline cacao

Cremă ciocolată albă:

400 g ciocolată albă

400 ml smântână pentru frişca (sau frişcă lichidă)

5 g gelatină granulată

Sirop:

100 g zahăr

1 lg apă rece

250 ml apă

Glazură:

150 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

Mod de preparare:

Cremă ciocolată albă: hidratăm gelatina în 30 ml apă rece timp de 10 minute. Într-o cratiţă de inox cu fund dublu punem smântână pentru frişcă, pe foc mediu, până începe să fiarbă. Luăm de pe foc şi adăugăm ciocolată albă bucăţele. Amestecăm pentru omogenizare, apoi adăugăm gelatină topită ( punem pe foc mic pentru a topi gelatină hidratată, amestecând mereu, fără a o da în clocot). Lăsăm crema să se răcească la temperatura camerei, apoi o dăm la frigider pentru minim 4 ore sau de seară până dimineaţă. După ce crema s-a răcit, o mixăm până se îngroaşă bine, timp de câteva minute. 

Blat cacao: mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi obţinem o bezea fermă şi lucioasă; adăugăm apă rece treptat, mixând mereu. Încorporăm gălbenuşurile frecate cu uleiul treptat, amestecând cu o lingură, apoi făină amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao. Amestecăm în continuare , tot cu lingura, prin mişcări circulare. Compoziţia o punem în tavă (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 20 – 25 minute . După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în două. 

Sirop: caramelizăm zahărul cu 1 lg apă rece, apoi stingem cu cei 250 ml apă rece şi punem pe foc până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm să se răcească. 

Glazură: într-o cratiţă punem toate ingredientele, pe foc mic, amestecând pentru omogenizare.

Asamblare: 1/2 blat însiropat-crema -1/2 blat însiropat-glazura. 

Tăiem prăjitura cu un cuţit trecut prin apă fierbinte, şters de apă. 

O prăjitură rapidă şi uşor de realizat. Spor la prajiturit!  

Sursă: miremirc.ro

Mai multe pentru tine:
Mesajul de Crăciun al lui Dragoș Dolănescu pentru fratele lui și Maria Ciobanu: „Tata ar fi fericit în Cer dacă...” Cum petrece în Costa Rica: „Nu vor lipsi sărmăluțele”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Charlotte, steaua Crăciunului regal. Superba prințesă de 10 ani a fost în centrul atenției la Sandringham
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Neti Sandu anunță zodia care se reinventează în 2026. Nativul trăiește un adevărat moment de renaștere
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent