O reţetă specială: fursecuri cu aromă de lavandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fursecuri cu lavandă FOTO terrebleu.ca

Un desert mai puţin popular, dar foarte aromat, fursecurile cu lavandă vor reuşi să impresioneze oaspeţii atunci când trec pragul casei voastre.

Ingrediente:

  • ¾ cană unt moale
  • ¾ cană zahăr
  • 1 ou
  • 1 cană faină
  • 1 cană făină de migdale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguriţe frunze de lavandă tocată
  • frunze de lavandă pentru decor

Mod de preparare:

În vasul unui mixer se amestecă untul şi zahărul la viteză mică; adăugaţi ouăle şi amestecaţi până se omogenizează.

Într-un alt castron, amestecaţi făina, făina de migdale, praful de copt şi sarea.

Adăugaţi treptat amestecul uscat în amestecul de zahăr-unt, mixând la viteză mică.

Adăugaţi vanilie şi lavandă şi amestecaţi până se încorporează bine. Înfăşuraţi aluatul în folie de plastic. Lăsaţi la frigider timp de o oră.

Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C. Formati fursecuri şi aplatizaţi.

Coaceţi timp de 10-12 minute. Lăsaţi să se răcească complet înainte de servire.

Serviţi fursecurile decorate cu lavandă.

Sursă: restaurantedelux.ro