Nadia Santini, cel mai bun chef din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia Santini (stânga) şi unul dintre ucenicii săi pregătesc o gustare pentru oaspeţi. FOTO Reuters

Nadia Santini, bucătăreasa-şefă a restaurantului Dal Pescatore, a fost apreciată ca fiind un ambasador al preparatelor italiene şi un guru al artei gastronomice, motiv pentru care talentul ei a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune resturante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini, numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Restaurantul Dal Pescatore a fost fondat în 1925 de către vechea generaţie Santini, fiind situat între oraşele Mantova şi Cremona din Italia. Meniul pus la dispoziţia oaspeţilor se schimbă de la un sezon la altul şi include preparate din paste, precum tortellini cu dovleac, lichior amaretto şi parmezan sau supă cu raviolli, dar şi reţete dietetice asemenea omletei din plante.

Nadia a fost instruită în bucătărie de către bunica soţului ei, Teresa, care era managerul restaurantului familiei, în urmă cu 40 de ani.

În afara unor mâncăruri autentice, cu specific italian, restaurantul Dal Pescatore dispune de un design interior unic şi un personal focusat pe nevoile clienţilor. Astfel, în 1996, Santini a devenit primul bucătar femeie premiat cu trei stele Michelin pentru o bucătărie devenită etalon al luxului şi eleganţei.

„La conducerea unei dinastii dedicate artei gastronomice se află Nadia Santini, femeia care a fost capabilă să ridice valoarea localului Dal Pescatore la cote maxime“, au declarat reprezentanţii oficiali ai topului celor mai bune resturante din lume, clasament susţinut de revista britanică „Restaurant“.

Dal Pescatore rămâne o afacere în familie, având în vedere că soţul Nadiei, Antonio, şi cei doi fii, Alberto şi Giovanni, sunt implicaţi în proiecte şi gestionează „proiectul culinar Santini“.

Resturantul Dal Pescatore are în palmares trei stele Michelin. FOTO dalpescatore.com

Printre femeile recunoscute pentru abilităţile deţinute în bucătărie se numără şi Elena Arzak (2011), bucătar-şef la restaurantului Arzak, dar şi franţuzoaica Anne-Sophie, câştigătoarea titlului de cea mai bună femeie bucătar în 2010.

Premiul Veuve Clicquot aduce un tribut doamnei Clicquot care, în urmă cu 200 de ani, a stabilit poziţia femeii în domeniul afacerilor şi a aclamat abilităţile acesteia de a manageria o companie de succes.

Mai multe pentru tine:
De ce a plecat, de fapt, Theo Rose de la Vocea României: „Anul ăsta, show-ul se oprește pentru mine”
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Mesajul de Crăciun al lui Dragoș Dolănescu pentru fratele lui și Maria Ciobanu: „Tata ar fi fericit în Cer dacă...” Cum petrece în Costa Rica: „Nu vor lipsi sărmăluțele”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Charlotte, steaua Crăciunului regal. Superba prințesă de 10 ani a fost în centrul atenției la Sandringham