Jeleu de şampanie rose, reţetă recomandată de Principesa Margareta a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primită de la Principesa Tatiana Radziwill a Greciei, reţeta de jeleu de şampanie rose îşi are originea în oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane, fiind inclusă de către de Principesa Margareta a României în „Cartea regală de bucate“.

De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, considerând împărtăşirea lor o binefacere. Aşa a luat naştere „Cartea regală de bucate“ a Principesei Margareta a României.  

Printre reţete de seamă incluse în carte se numără şi „Jeleu de şampanie rose“, recomandare a Principesei Tatiana Radziwill. „Tatiana, sau Tatian, aşa cum o strigăm în familie, are puternice legături de familie cu Grecia. Bunicul ei a fost principele George al Greciei. Tatian mi-a trimis şase reţete, toate originale. Le-a însoţit de o scrisoare, în care m-a avertizat, cu umor, că toate sunt feluri de mâncare „pentru oameni ocupaţi sau leneşi“. Toate gravitează, după cum se vede, în jurul vacanţelor din pitorescul oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane“, povesteşte Principesa Margareta.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 jumătate de lingură de zahăr
  • 150 mililitri de apă
  • 1 plic de gelatin
  • 350 mililitri şampanie rose

Mod de preparare

Într-o cratiţă mică, puneţi 100 de mililitri de apă şi zahărul şi amestecaţi la foc moderat timp de 5 minute. Îndepărtaţi de pe foc.

Luaţi gelatina şi dizolvaţi-o în cele 50 de mililitri de apă rece rămasă. Lăsaţi să se înmoaie timp de 10 minute, apoi adăugaţi-o peste compoziţia de apă cu zahăr şi amestecaţi timp de 5 minute, până când toate granulele de geltină s-au dizolvat.Adăugaţi şampania rose şi amestecaţi, apoi strecuraţi printr-o sită fină. Luaţi 4 boluri (sau cupe) în care împărţiţi cu un polonic compoziţia în părţi egale. Adăugaţi bolurile la frigider.

Servire

Înainte de a fi aduse la masă, presăraţi deasupra câte o picătură de şampanie.

Mai multe pentru tine:
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Stadiul lucrărilor la centura de ocolire Timișoara-Sud. Muncitorii vor lucra de 1 Mai și vor fi liberi de Paști FOTO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”