Ingredientul secret care îmbunătățește gustul șnițelelor. Tehnica recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șnițelele reprezintă un preparat apreciat de toate categoriile de vârstă și exersat de multe gospodine, după diverse rețete. Ingrediente folosite și tehnicile utilizate fac însă diferența între un simplu fel de mâncare și o experiență culinară memorabilă, potrivit Click!

Rețetele de șnițele sunt multiple. FOTO Shutterstock

Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru talentul său culinar, a dezvăluit un ingredient secret ce transformă complet gustul și textura cărnii și conferă șnițelelor o savoare și o frăgezime deosebite.  

Celebrul bucătar a mărturisit că acordă o atenție deosebită pregătirii cărnii, un aspect esențial ce schimbă în mod radical experiența culinară.

Pregătirea cărnii

Cătălin Scărlătescu recomandă să feliezi carnea și să o asezonezi într-un bol cu unt topit, smântână pentru gătit, sare, piper și ierburi aromatice. Aici, ingredientul-secret, conform rețetei lui Scărlătescu, este untul, care nu doar adaugă savoare, ci și conferă frăgezime cărnii.Procesul presupune lăsarea cărnii în marinadă cel puțin o jumătate de oră.

Crusta crocantă ideală

O altă etapă esențială pentru șnițele perfecte este obținerea unei cruste crocante și delicioase.Bucătarul propune un truc inedit: amestecarea pesmetului cu fulgi de porumb zdrobiți. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și cum a ajuns la această rețetă, în urmă cu aproape două decenii.Articolul integral, în Click!

Celebrul bucătar a mărturisit că acordă o atenție deosebită pregătirii cărnii, un aspect esențial ce schimbă în mod radical experiența culinară.

Pregătirea cărnii

Cătălin Scărlătescu recomandă să feliezi carnea și să o asezonezi într-un bol cu unt topit, smântână pentru gătit, sare, piper și ierburi aromatice. Aici, ingredientul-secret, conform rețetei lui Scărlătescu, este untul, care nu doar adaugă savoare, ci și conferă frăgezime cărnii.

Procesul presupune lăsarea cărnii în marinadă cel puțin o jumătate de oră.

Crusta crocantă ideală

O altă etapă esențială pentru șnițele perfecte este obținerea unei cruste crocante și delicioase.

Bucătarul propune un truc inedit: amestecarea pesmetului cu fulgi de porumb zdrobiți. 

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și cum a ajuns la această rețetă, în urmă cu aproape două decenii.

Articolul integral, în Click!

Mai multe pentru tine:
Fashion Days Black Friday 2025 – ultimele ore de reduceri de până la 90%. Transformă-ți outfitul în cel mai spectaculos mod, cu opere de artă
A murit Horia Moculescu! Mesajul cutremurător transmis de fiica celebrului compozitor: „Mă sufocă și mă strânge lumea, tată! Nu pot să respir. Nu știu să trăiesc.”
Black Friday la Flanco: Top oferte la soundbar-uri, sisteme audio și boxe portabile
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: Top televizoare cu cele mai mari reduceri, de până la 5.000 de lei și calitate premium pentru living și dormitor
VIDEO Informații înfiorătoare despre unul dintre cele mai scandaloase cazuri din istorie. Safari uman la 70.000 de lire sterline. Mai mulți bogați au ucis cu cruzime copii și femei, familii întregi. Cum s-au organizat excursiile de vânătoare umană
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Promoții de iarnă PetMax: Suplimente veterinare esențiale pentru câini și pisici cu reduceri de până la 69%
Ce i-a provocat unei jurnaliste cancer intestinal la 44 de ani? Nu fuma, nu bea și avea o greutate normală
„M-a lovit atât de puternic”! Celebra vedetă face dezvăluiri cutremurătoare la 53 de ani
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Tragedia care i-a marcat viața lui Horia Moculescu. A avut un fiu care a murit la 31 de ani. Mariana Moculescu, confesiuni dureroase: „Nu mai răspundea la telefon”