Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

0
Publicat:

O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.

Ciorba, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro.

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean

Pe de altă parte, acesta este bogat în uleiuri volatile aromatice, dar şi în vitamina A şi vitamina C. De asemenea, leuşteanul conţine şi cumarină, substanţă benefică celor care suferă de hipertensiune, osteoporoză, astm şi chiar cancer. Rădăcina de leuştean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, răşină şi acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie şi ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale şi grăsimi vegetale.

Când trebuie pusă sarea

Un alt aspect care influențează gustul ciorbei este sarea. Important este momentul în care aceasta este adăugată în mâncare.

Deşi multe gospodine pun sarea la începutul gătirii, atunci când carnea începe să fiarbă, acest lucru este total greşit. Sarea trebuie adăugată la final, după ce aţi pus bulionul sau sucul de roşii, ori borşul sau zeama de varză. Astfel, vă veţi asigura că ciorba nu va ieşi prea sărată. Dacă, totuși, mâncarea este prea sărată, o puteţi "drege" adăugând cartofi, care vor absorbi excesul.

Ciorba este un preparat lichid din legume şi carne, obţinut prin fierberea bucăţilor de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântaşuri obţinute prin rumenirea făinii din diverse cereale şi după preferinţă acrirea cu oţet alimentar, borş, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roşii, corcoduşe, zarzăre ori zeamă de varză.  

Mai multe pentru tine:
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Descoperire uluitoare despre Triunghiul Bermudelor. Doi seismologi dezvăluie ce se află sub fundul Atlanticului
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese