Găluşte cu prune ca la mama acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găluşte cu prune FOTO Shutterstock

Se spune că reţeta vine de la austriecii care au ocupat plaiurile ţării noastre, preparatul culinar pătrunzând rapid în gastronomia românească şi în cea maghiară. Aluatul este uşor de făcut, fiind preparat din cartofi în mare parte. Testaţi reţeta şi aşteptăm pozele voastre pe retete@click.ro

Ingrediente:

500 g cartofi
125 g făină
1 linguriţă ulei
2 ½ linguri zahăr
1 kg prune
1 vârf de cuţit scorţişoară
8 linguri pesmet
1 nucă de unt

Mod de preparare:

Număr porţii: 4
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mică

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Mai multe pentru tine:
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Dieta lui Marilyn Monroe: „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare“
Moarte suspectă a unui magnat rus cu contracte cu armata rusă. Este al 20-lea manager de top care își pierde viața
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
„Renunță la stilist!” Robbie Margot, atacată de fani după ce s-a prezentat pe covorul roșu aproape goală!
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”