Cum se prepară gogoşile tradiţionale cu mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum se prepară gogoşile pufoase cu mere

Pufoase şi cu interior din măr, gogoşile pot fi servite cu îngheţată sau pur şi simplu pudrate cu zahăr vanilat. Se prepară destul de repede şi, cu multă atenţie, pot fi făcute chiar dacă nu ai experienţă în bucătărie.

Ingrediente gogoşi cu mere:

  • 4 mere
  • un plic zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, pentru servit

   

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr

Mod de preparare gogoşi cu mre:

Făina, praful de copt, zahărul şi sarea se amestecă. Se adaugă ouăle şi 2 linguri cu ulei. Se amestecă diluând cu lapte turnat puţin câte puţin.

Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, se taie rondele, se pun pe o tavă şi se presară cu zahăr vanilat. Se trec apoi prin aluat şi se pun la prăjit în bate de ulei.

Se scot pe şervete de hârtie şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră.

Sursa: restaurantedelux.ro