Cum se prepară delicioasa zacuscă dobrogeană din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta dobrogeană de zacuscă din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin

De vinete, dovlecel sau chiar gogonele, zacusca a cunoscut numeroase reinterpretări de-a lungul timpului. Extrem de creative, gospodinele din Dobrogea au inventat zacusca din peşte, pe care o asezonează cu castraveciori muraţi şi măsline.

Ingrediente:

  • 1 kg de peşte
  • 5 morcovi
  • 5 cepe
  • 8 castraveţi mu­raţi
  • 5 linguri de bulion
  • 100 g măsline
  • ulei
  • 1 pahar cu vin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se sărează, se porţionează, se presară piper şi se înăbuşă 10 minute.

Ceapa şi morcovii se curăţă, se taie rondele; castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie rondele şi se pun la înăbuşit în ulei şi o ceaşcă de apă.

Când s-au înmuiat, se adaugă măslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea şi 2 căni de apă caldă. Când legumele sunt fierte, se ada­ugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.

Într-o tavă unsă cu ulei se aranjează peştele, se adaugă le­gumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se dau la cuptor 15 minute.

Poftă bună!

Sursa: restaurantedelux.ro