Ciorbă de potroace moldovenească
0Se ştie faptul că Moldova are una dintre cele mai bogate şi gustoase bucătării ale ţării noastre. Printre ele se numără şi ciorba de potroace, specifică acestei zone. De obicei, ciorba de potroace moldovenească se face pentru ospăţul de după nuntă, dar mai poate fi făcută şi după sărbătorile naşterii Domnului, la cumpăna dintre ani.
Principalul ingredient al acestei ciorbe este zeama de varză acră, care este cunoscută în popor ca un bun ingredient după beţie, de aceea se serveşte ciorba de potroace după nuntă sau după petreceri mai importante.
Ingrediente Ciorbă de potroace moldovenească:
– 1-1,5 kg de măruntaie şi bucăţi de carne de pui
– 1 morcov
– 1 pătrunjel rădăcină
– 1 păstârnac rădăcină
– 1 fir de praz
– 1 ţelină mică
– 1 ardei roşu
– 200 g roşii în bulion sau 2-3 linguri de pastă de tomate
– 500-700 ml zeamă de varză acră
– 1 ceaşcă orez
– 1 legătură leuştean
află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro