Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru realizările sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.

„Premiul pe care l-am oferit reprezintă o recunoaştere a influenţei pozitive pe care Chef Ducasse a avut în industria gastronomică“, a declarat William Drew, editorul revistei „Restaurant“, care susţine şi organizează clasamentul celor mai bune restaurante din lume.

Drew a explicat că premiul acordat lui Ducasse reprezintă o validare a influenţei pe care el a avut-o în bucătăria pariziană şi asupra generaţiei de chefi din întreaga lume.

La cei 56 de ani ai săi, Ducasse nu se află la prima reuşită de acest gen, succesul lui în bucătărie fiind aclamat încă de acum 23 de ani, atunci când restaurantul Le Louis XV din Monaco, unde era chef, a fost premiat cu trei stele Michelin, relatează „Reuters“.

Alain Ducasse a fost primul bucătar-şef care şi-a adjudecat râvnitele stele Michelin în trei oraşe, iar imperiul său cuprinde, în prezent, aproximativ 20 de restaurante din întreaga lume, o editură ce publică lucrări pe teme culinare şi un institut gastronomic.

Cicolateria pe care Ducasse a deschis-o la Paris. FOTO Facebook

Ducasse nu este doar un om de afaceri care a cunoscut succesul, ci şi un bucătar talentat şi un mentor pasionat. În gastronomia tradiţională el a dărâmat barierele, a promovat progresul, păstrându-şi respectul pentru istorie. „Viitorul bucătăriei se bazează pe diversitate. Fiecare bucătar are propriul său teritoriu emoţional, iar acest lucru îmbogăţeşte arta gastronmică“, a punctat Alain Ducasse.

Premiul pentru întreaga lui carieră în gastronomie a fost desemnat prin vot, iar membrii care au făcut parte din comisia de vot sunt reprezentanţii Academiei Celor mai Bune Restaurante din Lume.

Printre persoanele recunoscute pentru abilităţile lor deţinute în bucătărie se numără şi Juan Mari Arzak (2011), cheful de la restaurantului Arzak, şi expertul gastronomic Eckart Witzigmann (2010).

La începutul lunii aprilie, topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini,numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume.

Mai multe pentru tine:
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Ce partide candidează la alegerile parlamentare din Republica Moldova și ce șanse au
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Peste 600 de români, diagnosticați anual cu cancere de sânge. Cum donăm celule stem, tratamentul minune care îi poate salva
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor