Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru realizările sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.

„Premiul pe care l-am oferit reprezintă o recunoaştere a influenţei pozitive pe care Chef Ducasse a avut în industria gastronomică“, a declarat William Drew, editorul revistei „Restaurant“, care susţine şi organizează clasamentul celor mai bune restaurante din lume.

Drew a explicat că premiul acordat lui Ducasse reprezintă o validare a influenţei pe care el a avut-o în bucătăria pariziană şi asupra generaţiei de chefi din întreaga lume.

La cei 56 de ani ai săi, Ducasse nu se află la prima reuşită de acest gen, succesul lui în bucătărie fiind aclamat încă de acum 23 de ani, atunci când restaurantul Le Louis XV din Monaco, unde era chef, a fost premiat cu trei stele Michelin, relatează „Reuters“.

Alain Ducasse a fost primul bucătar-şef care şi-a adjudecat râvnitele stele Michelin în trei oraşe, iar imperiul său cuprinde, în prezent, aproximativ 20 de restaurante din întreaga lume, o editură ce publică lucrări pe teme culinare şi un institut gastronomic.

Cicolateria pe care Ducasse a deschis-o la Paris. FOTO Facebook

Ducasse nu este doar un om de afaceri care a cunoscut succesul, ci şi un bucătar talentat şi un mentor pasionat. În gastronomia tradiţională el a dărâmat barierele, a promovat progresul, păstrându-şi respectul pentru istorie. „Viitorul bucătăriei se bazează pe diversitate. Fiecare bucătar are propriul său teritoriu emoţional, iar acest lucru îmbogăţeşte arta gastronmică“, a punctat Alain Ducasse.

Premiul pentru întreaga lui carieră în gastronomie a fost desemnat prin vot, iar membrii care au făcut parte din comisia de vot sunt reprezentanţii Academiei Celor mai Bune Restaurante din Lume.

Printre persoanele recunoscute pentru abilităţile lor deţinute în bucătărie se numără şi Juan Mari Arzak (2011), cheful de la restaurantului Arzak, şi expertul gastronomic Eckart Witzigmann (2010).

La începutul lunii aprilie, topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini,numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume.

Mai multe pentru tine:
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: Top televizoare cu cele mai mari reduceri, de până la 5.000 de lei și calitate premium pentru living și dormitor
Primele imagini cu fiica, Nidia, la priveghiul tatălui ei. Alexandra Velniciuc, nelipsită de lângă sicriul lui Horia Moculescu! Ce mesaj a transmis Mariana?
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Complot împotriva căsniciei lui Alin Oprea. Artistul crede că fosta lui soție vrea să-l despartă de actuala: „Eu și Medana suntem bine, ne iubim!”
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Rezultatele autopsiei în cazul Sarei, fetița de doi ani care a murit pe scaunul stomatologului, arată probleme grave. Se schimbă datele problemei
Cum a avertizat-o Prințul Philip pe Kate Middleton chiar înainte să moară. Vorbele bunicului Prințului William au cutremurat-o pe Prințesă
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Promoții de iarnă PetMax: Suplimente veterinare esențiale pentru câini și pisici cu reduceri de până la 69%
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%