Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru realizările sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.

„Premiul pe care l-am oferit reprezintă o recunoaştere a influenţei pozitive pe care Chef Ducasse a avut în industria gastronomică“, a declarat William Drew, editorul revistei „Restaurant“, care susţine şi organizează clasamentul celor mai bune restaurante din lume.

Drew a explicat că premiul acordat lui Ducasse reprezintă o validare a influenţei pe care el a avut-o în bucătăria pariziană şi asupra generaţiei de chefi din întreaga lume.

La cei 56 de ani ai săi, Ducasse nu se află la prima reuşită de acest gen, succesul lui în bucătărie fiind aclamat încă de acum 23 de ani, atunci când restaurantul Le Louis XV din Monaco, unde era chef, a fost premiat cu trei stele Michelin, relatează „Reuters“.

Alain Ducasse a fost primul bucătar-şef care şi-a adjudecat râvnitele stele Michelin în trei oraşe, iar imperiul său cuprinde, în prezent, aproximativ 20 de restaurante din întreaga lume, o editură ce publică lucrări pe teme culinare şi un institut gastronomic.

Cicolateria pe care Ducasse a deschis-o la Paris. FOTO Facebook

Ducasse nu este doar un om de afaceri care a cunoscut succesul, ci şi un bucătar talentat şi un mentor pasionat. În gastronomia tradiţională el a dărâmat barierele, a promovat progresul, păstrându-şi respectul pentru istorie. „Viitorul bucătăriei se bazează pe diversitate. Fiecare bucătar are propriul său teritoriu emoţional, iar acest lucru îmbogăţeşte arta gastronmică“, a punctat Alain Ducasse.

Premiul pentru întreaga lui carieră în gastronomie a fost desemnat prin vot, iar membrii care au făcut parte din comisia de vot sunt reprezentanţii Academiei Celor mai Bune Restaurante din Lume.

Printre persoanele recunoscute pentru abilităţile lor deţinute în bucătărie se numără şi Juan Mari Arzak (2011), cheful de la restaurantului Arzak, şi expertul gastronomic Eckart Witzigmann (2010).

La începutul lunii aprilie, topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini,numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume.

Mai multe pentru tine:
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Mesajul de Crăciun al lui Dragoș Dolănescu pentru fratele lui și Maria Ciobanu: „Tata ar fi fericit în Cer dacă...” Cum petrece în Costa Rica: „Nu vor lipsi sărmăluțele”
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Charlotte, steaua Crăciunului regal. Superba prințesă de 10 ani a fost în centrul atenției la Sandringham
De ce a plecat, de fapt, Theo Rose de la Vocea României: „Anul ăsta, show-ul se oprește pentru mine”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători