VIDEO Un fost jucător din Liga I suferă de scleroză. Momente emoţionante la câştigarea titlului de către echipa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cisovsky (dreapta), pe vremea când juca la Tmişoara FOTO Adevărul

Marian Cisovsky, fost jucător la Poli Timişoara, nu şi-a putut stăpâni lacrimile la festivitatea de decernare a titlului în Cehia.

Jucătorii şi antrenorii echipei Viktoria Plzen i-au dedicat tiltlul de campioană lui Marian Cisovsky, iar suporterii i-au scandat numele minute în şir la festivitatea de decernare a titlului în Cehia. "Aş da oricând acest trofeu pentru ca Marian să fie sănătos din nou", a declarat antrenorul Miroslav Koubek.

Ajutat de două persoane să ajungă pe scenă, Marian Cisovsky (35 de ani) nu şi-a putut opri lacrimile, în timp ce colegii săi încercau să-l încurajeze.

Fundaşul slovac a evoluat trei ani la Poli Timişoara, marcând 5 goluri în 59 de partide pentru gruparea bănăţeană în perioada 2008-2011.

În 2011 el s-a transferat în Cehia, la Viktoria Plzen, iar anul trecut a fost diagnosticat cu ALS - scleroză laterală amiotrofică. Conform csid.ro, această boală  constă într-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării – care controlează musculatura striată.

Este cunoscută în SUA sub numele de boala Lou Gehrig, după numele baschetbalistului de la echipa New York Yankees care a murit în 1939 de această boală.

Neuronii afectaţi se atrofiază şi dispar fără a prezenta semne de anomalii. Urmează deteriorare musculară datorită dispariţiei nervilor care stimulează aceşti muşchi.

Marian Cisovsky, la decernarea titlului în Cehia