Veşti proaste pentru iubitorii tenisului: Federer ratează primul turneu major din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar Simona Halep (2 WTA) a amânat momentul revenirii pe teren, în noul sezon, sărind peste turneul de la Abu Dhabi. O decizie similară a fost luată şi de „FedEx“, însă în ceea ce priveşte o competiţie mult mai importantă.

Dacă au existat jucători pentru care pandemia a venit la fix, ei câştigând timp preţios de pe urma întreruperii sezonului, atunci Roger Federer (5 ATP) a fost, cu siguranţă, unul dintre ei.

În 2020, „FedEx“ a jucat într-o singură competiţie, Australian Open, în care a avansat până în semifinale, înainte de a pierde în faţa lui Djokovici (6-7, 4-6, 3-6). Se întâmpla pe 30 ianuarie şi acea partidă avea să fie ultima apariţie a lui Roger pe teren de atunci. Iar asta pentru că, ulterior, Federer a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchi. Şi-a reluat antrenamentele în noiembrie şi, iniţial, era optimist că revenirea pe teren e iminentă: „Sunt pe calea cea bună. Revin treptat, dar nu mă voi grăbi şi nu vreau să pun presiune pe mine. Voi participa la un turneu, doar când voi fi 100% pregătit. În acest moment, se pare că voi putea reveni la Australian Open“.

Din păcate, între timp, lucrurile n-au evoluat, aşa cum şi-ar fi dorit sportivul de 39 de ani. Iar agentul său, Tony Godsick, tocmai a anunţat că Federer va lipsi de la Australian Open 2021, după ce a jucat neîntrerupt la Melbourne, începând din 1999!

„Roger a decis să nu participe la Australian Open 2021. A progresat enorm în ultimele câteva luni cu recuperarea genunchiului şi cu forma fizică, însă după o serie de consultaţii cu echipa, el a decis că cea mai bună decizie pe termen lung e să revină în competiţii doar după Australian Open. Voi începe discuţiile cu Roger în săptămâna care urmează, pentru a stabili împreună un program al turneelor la care va merge în restul sezonului“, a explicat Gosick.

Iar directorul Australian Open, Craig Tiley, a confirmat şi el absenţa elevţianului: „În cele din urmă, Roger n-a avut timpul necesar pentru a se pregăti, în mod riguros, pentru un Grand Slam şi e foarte dezamăgit că nu va putea veni la Melbourne în 2021“.

Federer, care se antrenează în Dubai, în această perioadă, a câştigat Australian Open, supranumit „Open-ul Vesel“, de şase ori, ultima dată în 2018. 

20 de trofee de Grand Slam are Roger Federer în palmares, dintre care şase au fost câştigate la Australian Open.