Turneul marilor surprize! O altă favorită a US Open a fost eliminată, situaţie de care profită din plin Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax/AFP

Eugenie Bouchard, favorita 7 de la US Open, a părăsit competiţia încă din faza optimilor de finală, fiind învinsă categoric de rusoaica Ekaterina Makarova. Eşecul canadiencei o avantajează, în schimb, pe Simona Halep.

După eliminarea Mariei Sharapova de către daneza Caroline Wozniacki, un alt nume important din tenisul feminin a părăsit US Openul. Este vorba de Eugenie Bouchard (locul 8 mondial), care a pierdut în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova, scor 6-7, 4-6.

Înfrângerea lui Bouchard este o veste bună pentru Simona Halep, şi ea eliminată surprinzător din competiţie, în turul III, de către Mirjana Lucic-Baroni. Canadianca era singura sportivă ce o putea depăşi pe Halep în clasamentul mondial, cu condiţia să fi câştigat US Openul, însă eliminarea ei din concurs va face ca românca să rămână pe locul secund în topul WTA şi după terminarea Marelui Şlem al Statelor Unite.

Singura jucătoare din top 10 care a rămas în concurs este liderul mondial Serena Williams, care a ajuns în sferturile de finală. Dacă va câştiga turneul, americanca ar obţine suficiente puncte care să-i permită să încheie anul 2014 în fruntea ierarhiei mondiale.