TENIS Diferenţe uriaşe de locuri între fetele şi băieţii români din circuite. Toate poziţiile ocupate de ei în clasamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău şi Simona Halep stau cel mai bine în ierarhii

Clasamentele mondiale date azi publicităţii întăresc încă o dată diferenţa uriaşă dintre poziţiile pe care le ocupă fetele din România, în ierahiile WTA, şi cele pe care stau băieţii în cele ATP.

Simona Halep staţionează pe locul 3 în noul clasament WTA. Ea e urmată în ierarhie de Irina Begu, care a coborât un loc, până pe 36, de Monica Niculescu, care a urcat 8 locuri şi e acum pe 62 în lume, şi de Alexandra Dulgheru, care a revenit în Top 70, urcând 4 locuri, până pe 68.

În Top 200 se mai află Andreea Mitu, care staţionează pe 107, Sorana Cîrstea, care a urcat 5 poziţii şi e acum pe 143, Ana Bogdan, care a urcat un loc şi e pe 173 – cea mai bună poziţie din carieră – şi Patricia Ţig, care a urcat 14 locuri şi a ajuns pe 179, cel mai bun loc ocupat vreodată de ea.Merită menţionată şi revenirea Edinei Gallovits -Hall în Top 300. Ea ocupă, de azi, locul 298.

În clasamentul mondial de dublu, Monica Niculescu e clasată cel mai sus. Ea ocupă locul 44, cu 5 poziţii mai sus decât în precedenta ierarhie. E urmată de Raluca Olaru, care au urcat 3 poziţii şi ocupă locul 58, cel mai bun din carieră, şi de Irina Begu, care ocupă poziţia a 60-a, cu o poziţie mai jos ca data trecută. În Top 100 de dublu se află şi Elena Bogdan, care a urcat două poziţii, până pe 96, cel mai bun loc din carieră.

Hănescu e locul 140 în lume

La băieţi situaţia e mult schimbată. În clasamentul de simplu, Victor Hănescu a urcat o poziţie şi este acum pe 140 în lume. El e urmat de Marius Copil, care a urcat 3 locuri şi a ajuns pe 169, şi de Adrian Ungur, care a căzut 14 locuri şi e acum pe 176 în lume. Este pentru prima dată după mult timp când Ungur nu mai este cel puţin al doilea român din ierarhia mondială. Apoi, e linişte şi pace, deoarece al patrulea român din ierarhia mondială, Victor Crivoi, a căzut 22 de locuri, până pe 448! În Top 500 îi mai avem pe Petru Luncanu, care a urcat două poziţii şi e pe 455, şi Vasile Antonescu, care a urcat 32 de poziţii şi e acum pe 475, cel mai bun loc al carierei.

La dublu, Horia Tecău a urcat o poziţie şi e acum pe locul 11 în lume. E urmat de Florin Mergea, care staţionează pe locul 18. Al treilea român din ierarhia de dublu e Adrian Ungur, care a coborât 7 locuri şi e acum pe 165. În Top 300 îi mai avem pe Patrick Grigoriu, care a urcat 11 locuri şi e pe 211, cel mai bun loc al carierei, şi Costin Pavăl, care a urcat 14 poziţii şi e pe 218, de asemenea, cel mai bun loc din carieră.

S-a stabilit înlocuitoarea Simonei Halep în meciul de FED Cup, contra Canadei

Simona Halep va lucra cu un antrenor străin dar îl va împărţi cu altcineva