Sorin Oprescu îl linişteşte pe Victor Piţurcă: „Gazonul de pe Arena Naţională se va schimba cât de curând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu promite că gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit în luna august

După ce Victor Piţurcă a ameninţat că mută naţionala pe un alt stadion dacă problema gazonului Arenei Naţionale nu va fi rezolvată, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a luat atitudine şi l-a asigurat pe selecţioner că România va avea parte de un covor verde impecabil la meciurile cu Ungaria şi Turcia din septembrie.

Sorin Oprescu susţine că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauză că a fost suprasolicitat, dar promite că până la ora disputării primului meci al României, cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale, covorul verde va fi de nota zece. „Gazonul s-a schimbat şi se va mai schimba. Spre deosebire de alţii, noi îl folosim foarte des. Dacă joci de trei ori pe săptămână, s-a terminat! Nu-şi doreşte nimeni ca gazonul să nu fie impecabil. Spre exemplu, pe Wembley gazonul se schimbă de două-trei ori pe an, în condiţiile în care se joacă două meciuri pe lună”, a spus Oprescu la România TV.

Potrivit primarului general al Bucureştiului, menţinerea în bune condiţii a gazonului depinde şi de o instalaţie de lumină artificială. „E clar că avem nevoie de lămpile de fotosinteză, în special iarna, când nu este lumină”, a mai punctat Oprescu.

350.000 de euro costă înlocuirea a gazonului de pe Arena Naţională