Simona Halep nu stă deloc grozav în cursa pentru Turneul Campioanelor. Performera anului 2016 domină topul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Getty Images

Simona Halep ocupă locul 22 în Road to Singapore, clasamentul care contabilizează doar rezultatele înregistrate de la începutul anului.

Anul trecut, Simona Halep şi-a fixat ca obiectiv prezenţa la Turneul Campioanelor şi a pornit ca din tun în cursa pentru atingerea acestui ţel. 

2016 a fost un an dificil până acum pentru jucătoarea noastră care a coborît de pe locul 2 pe locul 6 WTA şi nici în clasamentul care stabileşte cele opt jucătoare prezente la competiţia de final de an din Singapore nu stă grozav. Simona ocupă poziţia a 22-a, are 645 de puncte şi e în urma unor tenismene mai puţin cunoscute precum letona Jelena Ostapenko, rusoaica Daria Kasatkina sau a jucătoarei maghiare Timea Baboş. 

Pentru a ajunge în Top 8 la final de an, Simona mai are de tras, iar sezonul de zgură va fi o bună oportunitate pentru ea să mai avanseze în ierarhie. Clasamentul e condus în acest moment de Victoria Azarenka, care a câştigat turneele de la Indian Wells şi Miami, urmată de Angelique Kerber şi de Serena Williams.