Simona Halep la Australian Open: presa internaţională e la picioarele jucătoarei din România. Ce au scris jurnaliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria obţinută de favorita numărul 3 la Australian Open şi modul în care a venit succesul cu Jarmila Gajdosova au stârnit admiraţia specialiştilor.

Simona Halep s-a impus, fără să forţeze, în turul II de la Australian Open, la capătul unui meci care a durat doar 68 de minute.

Prestaţia jucătoarei din România a fost elogiată de ziarele şi de site-urile din străinătate, după cum au relatat cei de la Mediafax.

„Bombardament rapid pentru turul III“, a fost titlul ales de cei de la AFP. Site-ul oficial de la Australian Open a remarcat faptul că Simona şi-a adjudecat victoria după o confruntare care n-a durat prea mult.

„Ocupanta locului 3 mondial n-a slăbit-o miercuri noapte pe Gajdosova, zburdând într-o victorie în două seturi, în care a cedat doar patru ghemuri. Probabil, Jarmila Gajdosova s-a simţit un pic înşelată: Câştigi, în sfârşit, un meci la Australian Open din zece încercări ca să dai peste o favorită la titlu. A fost împotriva Simonei Halep, care s-a impus la galop, 6-2, 6-2, miercuri noapte. Gajdosova, atât de liniştită în meciul cu Alexandra Dulgheru, s-a văzut hărţuită şi îmbrâncită afară din competiţie, într-un joc în care Halep n-a slăbit-o niciun pic. Jucătoarea de pe locul 3 mondial a avut putere şi a rezistat la câteva retururi fine ca să o dezarmeze pe adversara ei de 27 de ani în 66 de minute“, a scris site-ul oficial al turneului Australian Open.

Site-ul oficial WTA a remarcat, de asemenea, victoria categorică a lui Halep. „Gajdosova nici măcar n-a jucat rău. Jocul ei cu lovituri puternice a fost aproape perfect echilibrat, producând 16 puncte câştigătoare şi 17 greşeli neforţate. Dar proporţia lui Halep a fost, pur şi simplu, prea bună, cele 21 de puncte câştigate depăşind clar cele 12 greşeli neforţate, iar printre cele 21 de lovituri câştigătoare s-au regăsit şapte aşi, un număr impresionant“, a scris wtatennis.com, citat de gsp.ro.