Australian Open 2015: Simona Halep, duel în turul trei cu „Lady Gaga“. Cine e Bethanie Mattek – Sands

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bethanie Mattek – Sands. FOTO: AP
Bethanie Mattek – Sands. FOTO: AP

Simona Halep a câştigat în două seturi pe Jarmila Gajdosova, 6-2, 6-2, iar în turul 3 va evolua împotriva lui Bethanie Mattek – Sands, o jucătoare excentrică, recunoscută mai ales pentru stilul vestimentar excentric şi mai puţin datorită unor performanţe pe terenul de tenis. A câştigat însă Australian Open, în 2012, dar la dublu mixt, chiar alături de românul Horia Tecău.

Pe „Rod Laver Arena“, principalul teren de la Australian Open, Simona Halep a zburdat în faţa unei reprezentante a gazdelor. Într-un meci care a început la ora locală 23.40 şi s-a întins după miezul nopţii, românca a surclasat-o pe Jarmila Gajdosova (locul 62 WTA) în două seturi identice, scor 6-2, 6-2. A părut într-o formă fizică bună, a reuşit şapte aşi şi a încheiat partida destul de repede, după 67 de minute. „Am vrut să termin meciul rapid, am jucat bine, am fost concentrată. Cred că am avut un serviciu bun. Am intrat bine pe teren şi am fost foarte liniştită. Sunt în cea mai bună formă a mea. Sunt foarte încrezătoare“, a spus Halep, după meci. 

Tatuată şi „colorată“

În turul 3, cel mai probabil vineri, românca va juca împotriva lui Bethanie Mattek – Sands (SUA, 258 WTA), care a învins-o în turul 2 pe Kristina Mladenovic, locul 71 WTA, scor 7-6 (3), 7-6 (6). Cele două s-au întâlnit până acum de două ori, în 2010, şi şi-au împărţit victoriile. Românca s-a impus în calificările de la Roland Garros, în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4, americanca şi-a luat revanşa, pe teren propriu, tot în calificări, la New Haven, scor 6-4, 6-3. 

În vârstă de 29 de ani, Bethanie Mattek – Sands este cunoscută în tenis mai ales datorită excentricităţile sale, decât pentru performanţele de pe teren. Are aceeaşi înălţime ca şi Halep, 1.68 m, e tatuată şi îi place să îmbrace echipamente în culori ţipătoare. Cerceii uriaşi, jambierele ridicate peste genunchi, părul vopsit, sau tricourile în diverse teme, afişate la diverse turnee, i-au adus americancei porecla de „Lady Gaga“ a tenisului

N-a câştigat niciun titlu WTA, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 30, atins în iulie 2011. A picat în acest moment până pe 258 mondial din cauza unor accidentări suferite anul trecut, care au scos-o din circuit câteva luni. 

Printre puţinele performanţe din tenis ale lui Mattek – Sands se numără şi un titlu la Australian Open, dar la dublu mixt, cucerit în 2012, alături de românul Horia Tecău.

Citeşte şi 

Australian Open 2015:  Prima declaraţie a Simonei Halep după victoria lejeră din faţa australiancei Jarmila Gajdosova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite