Rusoaica Samsonova, revoltată de tratamentul primit: Discurs acid după turneul de la Montreal

0
Publicat:

Liudmila Samsonova (12 WTA) ar fi trebuit să aibă o partidă memorabilă în finala de la Montreal, însă, având în vedere ce a ieșit pe teren, în duelul cu Jessica Pegula (29 de ani, 3 WTA), cu siguranță, rusoaica va încerca să dea uitării această finală cât mai repede.

Liudmila Samsonova, supărată de programul ultimelor două partide la Montreal

Concret, meciul cu trofeul pe masă s-a transformat într-o demonstrație de forță a americancei. Pentru că Pegula s-a impus în doar 50 de minute, scor 6-1, 6-0! Practic, după al doilea game al meciului, când tabela a arătat 1-1, Samsonova făcându-și serviciul la15, în rest, rusoaica n-a existat pe teren! Bilanțul ei de la 1-1 încolo: șase puncte în primul set, zece puncte în setul doi!

După o asemenea bătaie încasată într-o finală, rusoaica de 24 de ani s-a dezlănțuit și, potrivit Digi Sport, postul care a transmis Rogers Cup 2023, a dat vina pe organizatori! Samsonova a insistat că a fost epuizată, după ce a fost nevoită să joace două partide în aceeași zi. Programul a fost dat peste cap de ploaie, așa că Samsonova, mai întâi, a disputat semifinala cu Rybakina, câștigată în trei seturi (1-6, 6-1, 6-2, după o oră și 45 de minute), iar apoi s-a întors pe teren pentru finala cu Pegula.

Am fost în camera de fizioterapie, încercând să mă recuperez. O oră, apoi aproape imediat a trebuit să ies din nou pe teren. E ciudat și dureros să-mi dau seama că organizatorilor nu le pasă prea mult de noi, jucătoarele. Dacă plouă, trebuie să faci tot posibilul pentru a evita să joci două meciuri în aceeași zi“, a spus Samsonova.

Deși s-a plâns de nepăsarea organizatorilor, rusoaica a părăsit Canada cu un cec destul de mare, în valoare de 267.690 de dolari. Jessica Pegula, câștigătoarea trofeului, a primit 454.500 de dolari. La băieți, trofeul a fost cucerit de italianul Jannik Sinner, după o finală câștigată cu Alex de Minaur, scor 6-4, 6-1.