Progres la naţionala feminină. După 1-8 cu SUA, în meciul revanşă a fost doar 0-5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa feminină a României a trecut peste dezamăgirea unei înfrângeri cu 8-1 în faţa campioanei mondiale, iar la meciul revanşă a reuşit o performanţă mai bună.

Până în minutul 88, când arbitrul a dictat un penalty contestat de jucătoarele noastre, scorul era 3-0 pentru Statele Unite ale Americii.

Motivate şi cu lecţia învăţată, tricolorele s-au apărat mult mai bine, au oferit mai puţine spaţii adversarelor care au încercat să găsească soluţii mai ales din cele două benzi.

Aşa a venit primul gol al meciului, un autogol de fapt, după ce Teo Meluţă i-a oprit cu pieptul mingea Roxanei Oprea, iar aceasta nu a reuşit să respingă. Era minutul 20.

România a continuat performanţa solidă în defensivă şi, deşi americancele au mai ratat câteva oportunităţi de a înscrie, au făcut-o abia la câteva secunde după ce s-a intrat în prelungirile primei părţi. Viteza lui Crystal Dunn a lăsat-o într-o poziţie ideală, iar şutul puternic pe jos a trecut pe sub piciorul Roxanei Oprea.

În repriza secundă, tricolorele au mai încasat trei goluri. Mai întâi, Chrstien Press a marcat cu un şut puternic într-un moment în care evoluam cu un om în minus. Ioana Bortan primea îngrijiri pe marginea terenului. Apoi, în minutul 88, Morgan Brian a transformat un penalty contestat de tricolore, pentru că tabela să fie închisă în primul minut de prelungire, de Samantha Mewis. 

Sursa: frf.ro