Mutu, făcut praf înaintea numirii la naţională: Cum a fost catalogat, ca antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Gheorghe Hagi (Farul Constanţa), Răzvan Lucescu (PAOK Salonic) şi Dan Petrescu (CFR Cluj) au spus nu ofertei de a deveni selecţioner, se vorbeşte de iminenta instalare a fostului internaţional în fruntea primei reprezentative.

Naţionala României s-a ales cu o imagine destul de şifonată, după cum „Adevărul“ a scris aici, iar această situaţie tristă vine în completarea unor rezultate dezolante din cauza cărora s-au ratat calificările pe bandă.

Aşadar, ajunsă în lumea a 3-a a fotbalului, România e o naţională la care, în realitate, nu vrea să ajungă niciun antrenor, cât de cât bun, care e şi sub contract. Astfel, probabil, se va ajunge la numirea lui Adrian Mutu în funcţia de selecţioner. Adică, o soluţie low-cost, cu nişte atuuri pe placul FRF despre care „Adevărul“ a scris aici.

Într-o intervenţie la GSP Live, astăzi dimineaţă, Dumitru Dragomir a şi anunţat că numirea lui Mutu e iminentă.

„L-au angajat, astăzi cred că anunţă. Dacă mă aud ăştia (n.r. - de la FRF), iarăşi amână (n.r. - râde). E acelaşi de care vorbeam (n.r. - Adrian Mutu). Nu s-a schimbat nimic. Totul a fost o vrăjeală. Au ştiut sigur că nu vin (n.r. - ceilalţi antrenori abordaţi de FRF). De Petrescu au ştiut de la Dîncu (n.r. - ministrul Apărării, apropiat de CFR Cluj) că nu vine. Îi dădea drumul să plece de la Cluj?“, a fost declaraţia fostului preşedinte LPF în emisiunea moderată de jurnalistul Costin Ştucan.

Patronul Botoşaniului, sincer şi direct

Sosirea lui Adrian Mutu (42 de ani) pe banca naţionalei a fost un subiect atins şi de Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoşani. În cadrul unui interviu acordat, în exclusivitate, pentru jurnalistul Digi Sport, Marian Codirlă, Iftime a desfiinţat instalarea lui Mutu în fruntea naţionalei. Iată ce a spus:

*Adi Mutu, în niciun caz la echipa naţională! Asta e opinia mea. E un tip formidabil, dar nu poţi să-l aduci pe Adi Mutu, dat afară de la Craiova lui Mititelu. 

*E un bun antrenor, dar trebuie să fie la munca de jos, nu trebuie să ardă etapele. Să ia o echipă de Liga I, cum a făcut Croitoru (n.r. - antrenorul de la Botoşani), să stea doi ani de zile. Adi trebuie să vină în România să ajute fotbalul printr-o echipă de club, după care echipa naţională.

*Vă spun, e încă o petardă pe care o luăm. Să dea Dumnezeu să reuşeaşcă, dar eu nu cred. Eu cred în antrenori care au făcut ceva în viaţă şi au avut rezultate cu echipe în criză, aşa cum e Dan Petrescu, Răzvan Lucescu...