Kasper Schmeichel, sperietoare pentru tricolori: portarul danez al lui Leicester a apărat senzaţional la Sevilla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kasper Schmeichel socate un 11 metri în meciul cu Sevilla FOTO Getty Images

Portarul danez Kasper Schmeichel, fiul legendarul Peter Schmeichel, a făcut un meci uriaş în partida dintre Sevilla şi Leicester, scor 2-1, din optimile Ligii Campionilor.

Schmeichel junior a apărat un penalty la 0-0 şi a avut alte câteva intervenţii salvatoare în faţa jucătorilor Sevillei care au dominat clar meciul. Mai mult decât atât, profitând de o întrerupere a jocului, portarul şi-a strâns coechiperii cu cinci minute înainte de pauză pentru a le cere să se trezească.  Şi campioana Angliei rămâne cu şanse mari de calificare datorită golului înscris de Vardy cu 18 minute rămase până la final şi a paradelor portarului danez.

Cum pot să nu mă bucur după o asemenea seară?”, a declarat titularul postului de portar în naţionala Danemarcei, echipă care peste numai o lună va veni în România. 

La 26 martie, la Cluj-Napoca, tricolorii lui Daum sunt nevoiţi să-l învingă pe Kasper Schmeichel, într-un meci crucial pentru păstrarea şanselor de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Schmeichel cel mic are 30 de ani, a mai apărat la cluburi precum Manchester City şi Notts County, şi are 22 de selecţii pentru naţionala Danemarcei.