Japonia, în lacrimi: Belgia a reuşit cea mai spectaculoasă revenire de la Mondiale din ultimii 48 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asiaticii au făcut un meci fantastic şi au fost la un pas de a trimite acasă una dintre marile favorite la trofeu.

Japonia are şase calificări la Mondiale şi la această ediţie a turneului final a atins optimile pentru a treia oară. Din păcate pentru asiatici, această fază rămâne, deocamdată, de netrecut pentru ei.

La Rostov-Don, după o primă repriză albă, trupa pregătită de Akira Nishino i-a şocat pe belgieni cu două goluri în patru minute: Haraguchi (48) şi Inui (52). „Anesteziată“, Belgia aproape că n-a avut putere de reacţie, nejucând nimic până la un gol cu mare noroc, înscris de Vertonghen (69). Dorind să recentreze o minge venită din corner, acesta a trimis cu boltă, peste portarul Kawashima.

Această reuşită i-a trezit pe belgieni, care au egalat apoi prin Fellaini (74). La 2-2, s-a jucat deschis, cu şanse de gol de ambele părţi. La ultima secvenţă a jocului însă, Japonia a dat dovadă de naivitate. Asiaticii şi-au trimis aproape toată echipa în careul advers la un corner, după care au fost prinşi pe contraatac, iar Chadli a înscris golul calificării pentru Belgia (90+4).

E pentru prima dată după CM 1970, când o echipă reuşeşte să revină de la 0-2 în fazele eliminatorii ale Mondialului. Ultima dată, Germania de Vest a reuşit o astfel de performanţă contra Angliei.

Pentru Belgia, una din cele trei echipe cu maximum de puncte după faza grupelor, urmează acum un duel cu Brazilia în sferturi.