Ianis Hagi, poftit să plece din Belgia: Ultima decizie a antrenorului şi reacţia presei confirmă eşecul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a adunat până acum trei goluri şi patru pase de gol la Genk

Gheorghe Hagi a sperat ca fiul său să joace mai mult după pauza de iarnă, în a doua parte a sezonului, însă 2020 a început catastrofal pentru Ianis.

Gheorghe Hagi a dat atât de mult cu pumnul în masă pe la conferinţe de presă până a reuşit să-l facă pe Ianis decarul naţionalei! Iar acum, la ce se întâmplă cu Ianis la Genk, singura soluţie ca el să joace pare a fi preluarea echipei de către tatăl său!

În ultimele cinci etape de campionat, de când campioana Belgiei s-a mai redresat şi a obţinut patru victorii, mijlocaşul de 21 de ani a fost folosit în doar două partide, adunând, în total, 49 de minute. 

Dacă în primul meci al celor Genk din 2020, o victorie cu 3-0 cu Zulte-Waregem, Ianis a fost, ca de obicei, un spectator de pe banca de rezerve, acum, pentru confruntarea din această seară cu Gent, statutul său s-a schimbat în rău: va fi spectator din tribune! Asta pentru că, potrivit antrenorului Hannes Wolf, Ianis n-a fost reţinut în lot pentru acest meci! „E dificil, dar a trebuit să fac nişte alegeri. Ianis rămâne acum afară cu Gent, însă va avea şansa lui“, a spus Wolf. 

Din păcate, cifrele susţin o realitate cruntă: Ianis Hagi nu contează pentru Hannes Wolf. De când acesta a preluat Genk, la 23 noiembrie, echipa a disputat zece partide oficiale în toate competiţiile. Ce a însemnat participarea lui Ianis Hagi în aceste meciuri? Iată cifrele:

*5 meciuri în care a fost rezervă neutilizată

*1 meci în care a fost titular şi integralist

*4 meciuri în care a intrat pe parcurs şi a jucat, pe rând, 11 minute, 18 minute, 21 de minute şi 28 de minute.

Având în vedere aceste lucruri, presa belgiană, mai precis jurnaliştii de la Voetbal Krant care au fost citaţi de ziare.com, au concluzionat că e timpul ca Ianis Hagi să plece de la Genk. 

Ce au scris jurnaliştii belgieni?

*La Genk sunt mulţi jucători gata de o nouă provocare. Ianis Hagi a jucat cu greu un rol important şi are nevoie de minute de joc în altă parte în acest moment. Trebuie să plece de urgenţă!