Halep, victorie mare la Cincinnati, după un meci sufocant cu Alexandrova! Ce au remarcat comentatorii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (4 WTA) a încercat să treacă peste accidentarea suferită la Rogers Cup. A câştigat prima partidă disputată la Cincinnati, în turul II, însă s-a văzut că românca nu e la capacitatea maximă.

Răpusă de o accidentare la tendon la Toronto, Simona Halep (4 WTA) a venit la Cincinnati, turneu ei preferat din SUA, probabil, mai mult pentru a-şi evalua situaţia medicală înainte de US Open (26 august - 8 septembrie). Iar sorţii i-au scos în cale o adversară incomodă, Ekaterina Alexandrova (43 WTA), o rusoaică de 24 de ani care, în acest sezon, a avut victorii importante la Bencic (12 WTA), Mertens (23 WTA) şi Wozniacki (19 WTA).

Primul set a început cu trei game-uri făcute pe serviciu, după care s-a consumat momentul care a cântărit enorm în desfăşurarea ulterioară a jocului! În al patrulea game, Halep a avut patru mingi de break, de 3-1, însă le-a irosit pe toate!

Ieşită dintr-un moment dificil, Alexandrova a egalat (2-2), după care, pe val, a izbutit primul break al meciului, la zero: 3-2! A fost începutul sfârşitului pentru Halep care a fost aproape de a-şi pierde, din nou, serviciul la 4-2 pentru jucătoarea din Rusia. Chiar dacă a salvat mingea de break, acest lucru n-a ajutat-o pe „Simo“ care a cedat setul în 35 de minute: 3-6.

Lipsită de agresivitate, Halep a continuat să fie dominată de Alexandrova care, în debutul setului secund, s-a dus repede la 2-0. Inclusiv comentatorii americani au remarcat că „Simo“ nu e în apele ei la un turneu unde a jucat trei finale în ultimii patru ani. Chiar şi aşa însă, fostul lider mondial s-a luptat şi a izbutit să rămână în meci, făcând un break pentru a se apropia la 1-2. Imediat, după un game extrem de disputat, în care a salvat şi o minge de re-break, Simona şi-a făcut serviciul: 2-2.

Au urmat şase game-uri în care s-a mers pe serviciu, până la 5-5, scor la care Halep a făcut break pentru a-şi lua, în premieră, un avans de un game: 6-5. Cu un moral ridicat, având în faţă şi o jucătoare oarecum căzută după pierderea serviciului, Simona a izbutit un game alb pentru a egala scorul: 7-5.

Ajunsă în decisiv, Halep, ca o mare jucătoare, a reuşit să-şi crească nivelul jocului, deşi, în mod evident, nu era în cea mai bună formă! Au fost patru game-uri pe serviciu, în al doilea, Simona salvând două mingi de break. La 2-2, românca a beneficiat de prima ei minge de break în decisiv şi a valorificat-o imediat: 3-2 Halep! Din păcate, imediat, constănţeanca şi-a pierdut serviciul şi s-a restabilit egalitatea: 3-3.

Încurajată de modul în care a izbutit re-break-ul, rusoaica a reuşit un game alb pentru a se distanţa la 4-3. Halep a egalat însă, din nou, deşi, la un moment dat, Alexandrova a avut 30-0 pe serviciul româncei: 4-4. Afectată de şansa ratată, Ekaterina şi-a pierdut imediat serviciul, la zero, făcând şi o greşeală dublă: 5-4 Halep! Imediat, Simona a şi închis meciul, făcându-şi serviciul la 15: 6-4!

În optimi, Halep va juca cu Keys (18 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep la Cincinnati: Simona şi-a aflat adversara din optimi. A spulberat-o în cinci din precedentele şase meciuri

Halep, emoţii pentru locul 4 la Cincinnati: Cine îi ameninţă poziţia şi de ce e crucial să nu pice pe 5

Halep răsuflă uşurată la Cincinnati: Prima reacţie a Simonei după calificarea în optimi şi un anunţ cu care îşi încântă fanii

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon