FCSB, succes garantat în Liga Europa, indiferent de rezultate: de ce Becali își freacă mâinile de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a sacrificat debutul de campionat, dovadă și faptul că e penultima în acest moment, când s-au scurs șapte etape din noua ediție a Superligii. Acest sacrificiu a meritat însă pe deplin! Pentru că, concentrându-se asupra preliminariilor Ligii Campionilor / Ligii Europa, formația finanțată de Gigi Becali și-a asigurat prezența în noul format al UEFA Europa League.

Gigi Becali, un patron fericit. FOTO: Arhiva Adevărul

După tragerea la sorți de astăzi, s-a stabilit că FCSB va întâlni următoarele echipe, datele meciurilor urmând a fi anunțate, sâmbătă, de UEFA:

*Manchester United (acasă)

*Glasgow Rangers (deplasare)

*Olympiakos (acasă)

*PAOK Salonic (deplasare)

*Midtjylland (acasă)

*Qarabag (deplasare)

*FC RFS (acasă)

*Hoffenheim (deplasare)

Ce concluzii putem trage în privința FCSB-ului în Liga Europa?

*Având în vedere nivelul înfiorător de slab al fotbalului nostru, sunt șanse extrem de mici ca FCSB să avanseze în fazele eliminatorii ale Ligii Europa. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv e nevoie de o clasare pe locurile 1-24 din 36. Foarte greu de crezut așa ceva, pentru că Manchester United, PAOK Salonic, care e campioana Greciei antrenată de Răzvan Lucescu, Olympiakos, Hoffenheim și inclusiv formația daneză Midtjylland sunt de alt nivel fotbalistic. Superior FCSB-ului!

*Singurele partide în care FCSB poate fi considerată favorită vor fi cele cu Qarabaq din Azerbaidjan și cu modesta FC RFS din Letonia. Cu precizarea că meciul cu Qarabag va fi în deplasare, așa că nici această partidă nu poate fi considerată, în niciun caz, câștigată dinainte. Cu Rangers, la Glasgow, va fi, probabil, un duel echilibrat, cât de cât.

*În următoarea perioadă, FCSB își va folosi, din nou, titularii în Superliga, pentru a „repara“ ce s-a stricat până acum. Pentru că, după ce s-a văzut cu sacii în căruță și s-a asigurat că va primi milioanele UEFA, după cum a estimat aici, Gigi Becali va dori ca FCSB să prindă play-off-ul în Superliga. Așadar, sunt șanse și mai mici ca formația din Berceni să reușească o calificare în fazele eliminatorii ale Ligii Europa. S-a văzut, în mod repetat, că echipele românești nu pot face față pe două fronturi.

*Vestea excelentă pentru FCSB e că, pe lângă banii pe care poate câștiga, dacă va „ciupi“ ceva puncte în Liga Europa – victoria valorează 450.000 de euro, iar egalul aduce 150.000 de euro – campioana României va avea cel puțin trei meciuri cu casa închisă, la București! Pentru că, în mod cert, confruntările cu Manchester United, Olympiakos și Midtjylland vor genera un interes uriaș în rândul fanilor. Doar întâlnirea cu modesta FC RFS din Letonia va lăsa, probabil, locuri goale pe Arena Națională.

*Având în vedere că va reveni pe Arena Națională pentru meciurile din toamnă / iarnă din Liga Europa, FCSB va avea încasări uriașe din vânzarea biletelor. Așa că, indiferent de rezultatele sportive din acest sezon, echipa lui Becali are garantat succesul financiar.

Când se vor disputa partidele din faza grupelor

Liga Europa

*Etapa 1: 25/26 septembrie

*Etapa a 2-a: 3 octombrie

*Etapa a 3-a: 24 octombrie

*Etapa a 4-a: 7 noiembrie

*Etapa a 5-a: 28 noiembrie

*Etapa a 6-a: 12 decembrie

*Etapa a 7-a: 23 ianuarie

*Etapa a 8-a: 30 ianuarie