Euro 2020, grupa A: Italia calcă totul în picioare, devine prima echipă calificată matematic în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria categorică din meciul de debut, 3-0 cu Turcia, selecţionata Squadra Azzurra a reuşit o prestaţie convingătoare şi în al doilea meci jucat la EURO 2020 şi a învins tot la scor de neprezentare reprezentativa Elveţiei.

Italia a fost una dintre cele două echipe (cealaltă este Belgia) care s-a calificat la turneul final după ce a obţinut numai victorii în partidele din preliminarii, zece. Seria impresionantă continuă şi în grupa de la Euro, acolo unde Italia a bifat deja două succese, parcurs similar cu calificarea în faza următoare a competiţiei.

Miercuri seara, în meciul de la Roma, gazdele au deschis scorul prin Locatelli, şut cu latul din şase metri. Trei sferturi din meritul golului i-a aparţinut însă colegului său de la Sassuolo, Berardi, autorul unei curse de peste 50 de metri. Italia condusese ostilităţile şi înainte de modificarea tabelei, dar Immobile a irosit o bună ocazie (min 10), iar golul lui Chiellini (min 20) a fost precedat de un henţ care nu a păcălit vigilenţa arbitrilor din camera VAR. 

La 7 minute după revenirea de la cabine, tot Locatelli a dublat avanajul, cu un şut plasat excelent din marginea careului mare, la care portarul advers a fost simplu spectator. Cu două minute înainte de final, Immobile a dat lovitura de graţie şi a dus rezutatul la scor de neprezentare. 

În urma acestui succes, Italia a ajuns la 10 victorii consecutive fără gol primit şi are un golaveraj uluitor, 31-0. 

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi ’24), Spinazzola – Barella (Cristante ’87), Jorginho, Locatelli (Pessina ’86) – Berardi (Toloi ’70), Immobile, Insigne (Chiesa ’69). Selecţioner: Roberto Mancini

Elveţia: Sommer – Elvedi, Schar (Zuber ’58), Akanji – Mbaku (Widmer ’58), Freuler (Sow ’84), Xhaka, Rodriguez – Seferovic (Gavranovic ’46), Shaqiri (Vargas ’76), Embolo. Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev.

Clasament

1. Italia             2 2 0 0 6-0 6 puncte

2. Ţara Galilor  2 1 1 0 3-1 4 puncte

3. Elveţia          2 0 1 1 1-4 1 punct

4. Turcia           2 0 0 2 0-5 0 puncte

Rezultatele şi programul meciurilor din grupa A

Vineri, 11 iunie

Grupa A: Italia - Turcia 3-0

Sâmbătă, 12 iunie

Grupa A: Ţara Galilor vs Elveţia 1-1

Miercuri 16 iunie

Grupa A: Turcia vs Ţara Galilor 0-2

Grupa A: Italia vs Elveţia 3-0

Duminică 20 iunie

Grupa A: Italia vs Ţara Galilor (19:00, Roma)

Grupa A: Elveţia vs Turcia (19:00, Baku)

Mai multe pentru tine:
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii